Egitimhane.com
Ana Sayfa
Forum
Haberler
Planlar
Bilgisayar
Dosyalar
İlkokuma
Resmi İşler
100 Bin Kitap
Atama Rehberi
Gruplar
Resim galerisi
Site Haritası
Sponsor
Siteniz için
Dost Siteler
Arama
İletişim
Egitimhane.Com
|
Eğitim-Öğretim
|
Eğitim-Öğretim
| Konu:
Ölçme Birimlerini Kullanan Meslekler
Sayfa:
[
1
]
2
3
4
Konu: Ölçme Birimlerini Kullanan Meslekler
(Okunma Sayısı 90716 defa)
kilavuzum
Tecrübeli Üye
Ölçme Birimlerini Kullanan Mes...
24 Şub 2008 01:56:15
Teşekkür: 42
3.sınıf matematik proje ödevi yardımcı olursanız sevinirim.
Kilogram,merte ve litreyi hangi meslekler kullanır?
Tartma,uzunluk ve ölçme birimlerini kullanan mesleklerin gruplandırılması.
İnternette doğru dürüst birşey bulamadım.
------------------------------------------------
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine..."
Nazım Hikmet RAN
seleste24
Çalışkan Üye
Ynt: Yardım! Ölçme Birimlerini...
24 Şub 2008 18:22:12
Teşekkür: 22
Bu ödevi öğrencilere mi veriyorsunuz , çocuğunuzun ödevi mi ?
aysegoceri
Moderatör
Ynt: Ölçme Birimlerini Kullana...
24 Şub 2008 20:51:12
Teşekkür: 820
Alıntı sahibi: kilavuzum üzerinde 24 Şub 2008 01:56:15
hocam uzunluk ölçülerini:terziler,mimar ve mühendisler,kumaş satan satıcılar kullanır
tartma araçlarıda:manav,bakkal,kasap,aktar gibi mesleklerde kullanılır...
kolay gelsin...
Güzel bakarsak , güzel görünür hayat...
kilavuzum
Tecrübeli Üye
25 Şub 2008 01:13:55
Yeğenimin ödeviydi.Bİraz geniş kapsamlı ve ayrıntılı olsun istedik.Neyse ki hallettik,teşekkürler.
Nazım Hikmet RAN
kayseri1976
Yeni Üye
26 Şub 2008 18:45:45
Teşekkür: 0
nasıl hallettiğinizi bende öğrenebilirmiyim acaba ayni ödev bizim çoçuğun ödevi benim için önemli lütfen cevabınızı bekliyorum
kilavuzum
Tecrübeli Üye
26 Şub 2008 20:49:00
hocam vikipedi diye bir site var ya oradan buldum.Yalnız sadece uzunluk ölçüleri ayrıntılı olarak eklenmiş.Kilogram ve litreyi de kendimiz yazdık.Link eklemeyi bilmediğim için buraya ekleyemiyorum.google'a girip vikipedi yazarsanız gelir sonra ordan site içi aramayla uzunluk ölçülerini bulabilirsiniz.
Nazım Hikmet RAN
kayseri1976
Yeni Üye
27 Şub 2008 10:38:51
yardımcı olduğunuz için tşk. ederim çok sağolun ilginizden dolayı
kilavuzum
Tecrübeli Üye
28 Şub 2008 00:25:33
Rica ederim.
Nazım Hikmet RAN
buseket
Yeni Üye
06 Mar 2008 12:56:23
kilavuzum
Tecrübeli Üye
08 Mar 2008 01:33:11
METREYİ KULLANAN MESLEKLER
Doğru ölçmek, ticarette, bilimsel araştırmalarda, sanayide çok önemlidir. Hiç kimse eksik bir ürün satın almak istemez. Manifaturacıdan bir metre diye alınan kumaşın eve gelindiğinde bir metreden kısa çıkması herkesi üzer. Kuyumcudan satılan bir bileziğin eksik tartılması da, aynı şekilde can sıkıcıdır. Bu tip yanlış-eksik tartmalar moral bozar, maddi zarara yol açar, aynı zamanda hakların gasp edilmesine sebep olur
Uzunluk ölçüm birimleri hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Örneğin terziler dikecekleri eşyayı biçerken belli ölçüler kullanır. Bunun için metre ve santimetreyi tercih ederler. Benzer şekilde mühendisler çalışmalarında da bu birimleri kullanmaktadırlar. Meslekteki kullanım alanları dışında günlük yaşamda en basitinden evimize bir eşya alınırken onu koyacağımız yerin ölçüleriyle aldığımız eşyanın ölçülerinin uygun olması gerekir, kapı pencere takarken yine bu ölçüm birimlerinden faydalanılır. Kısaca hayatımızın her alanında ihtiyaç duyabileceğimiz ölçüm birimleridir metre ve santimetre.
UZUNLUK ÖLÇÜLERİNİ KULLANAN BAZI MESLEKLER
Uzunluk ölçülerini kullanan bazı meslekler şunlardır: Marangozlar, terziler, inşaat mühendisleri, mimarlar, sıhhi tesisatçılar, teknik ressamlar, inşaat ustaları, kumaş satan esnaflar... Daha pek çok meslek sahibi, uzunluk ölçülerini kullanarak yaptıkları işleri kolaylaştırırlar.Metreyi kullanan bazı meslekleri tanıyalım:
MARANGOZLUK: Ağaç işleme işidir.Bu işi yapanlara marangoz denir. Ahşap malzemeleri, isteğe ve ölçülere göre işleyerek ve şekillendirerek, binalarda gerekli yerlere yerleştiren veya ahşap eşya yapan kişilere marangoz denir. Uzunluk ölçen araçlar, marangozların en sık kullandıkları araçlardır.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ: İnşaat mühendisleri, yapılarla ilgili hesaplamaları yaparlar.Plan ve projeler uygun uzunluk birimleri kullanılarak çizilir.
TERZİLİK: Terziler,vücudumuzu dış etkenlerden korumak için giysiler dikerler. Kumaşlar, iğne, iplik, dikiş makinesi ve metreler terzilerin başlıca araç-gereçleridir.Kıyafet dikilecek kişinin beden ölçüleri metre ile ölçülür,kumaşlar metre ile ölçülerek kesilir.
Umarım işinize yarar.
Nazım Hikmet RAN
lovestyle
Yeni Üye
20 Mar 2008 18:35:04
çok kısa bir ödev olur daha gelişmiş olanı varmı varsa gönderirseniz sevinirim tşkler
efsunkar13
Bilge Üye
25 Mar 2008 20:53:51
Teşekkür: 2075
Ödevini örnekler vererek geliştirebilir.M ve cm kullanılan problemler,resimler...Sonra Ölçülerde yapılan değişiklikleri de ekleyebilir. Proje ödevi olduğuna göre bunun hikayeleştirebilir ve sunusunda kullanır..
Proje ödevlerinde önemli olan yaratıcılık ve bilgiyi ilgi çekici olarak karşı tarafa verebilmektir. Dosya kağıdına yazmak yerine Fon kartonuna poster şeklinde bilgi,resim,fıkra ile etkili hale getirebilir ödevini
"Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız. "
Tüm çalışmalarım;
Bu bilgiyi sadece üyeler görebilir!
ilker503
Yeni Üye
30 Mar 2008 11:10:21
METREYİ KULLANAN MESLEKLER
Doğru ölçmek, ticarette, bilimsel araştırmalarda, sanayide çok önemlidir. Hiç kimse eksik bir ürün satın almak istemez. Manifaturacıdan bir metre diye alınan kumaşın eve gelindiğinde bir metreden kısa çıkması herkesi üzer. Kuyumcudan satılan bir bileziğin eksik tartılması da, aynı şekilde can sıkıcıdır. Bu tip yanlış-eksik tartmalar moral bozar, maddi zarara yol açar, aynı zamanda hakların gasp edilmesine sebep olur
Uzunluk ölçüm birimleri hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Örneğin terziler dikecekleri eşyayı biçerken belli ölçüler kullanır. Bunun için metre ve santimetreyi tercih ederler. Benzer şekilde mühendisler çalışmalarında da bu birimleri kullanmaktadırlar. Meslekteki kullanım alanları dışında günlük yaşamda en basitinden evimize bir eşya alınırken onu koyacağımız yerin ölçüleriyle aldığımız eşyanın ölçülerinin uygun olması gerekir, kapı pencere takarken yine bu ölçüm birimlerinden faydalanılır. Kısaca hayatımızın her alanında ihtiyaç duyabileceğimiz ölçüm birimleridir metre ve santimetre.
UZUNLUK ÖLÇÜLERİNİ KULLANAN BAZI MESLEKLER
Uzunluk ölçülerini kullanan bazı meslekler şunlardır: Marangozlar, terziler, inşaat mühendisleri, mimarlar, sıhhi tesisatçılar, teknik ressamlar, inşaat ustaları, kumaş satan esnaflar... Daha pek çok meslek sahibi, uzunluk ölçülerini kullanarak yaptıkları işleri kolaylaştırırlar.Metreyi kullanan bazı meslekleri tanıyalım:
MARANGOZLUK: Ağaç işleme işidir.Bu işi yapanlara marangoz denir. Ahşap malzemeleri, isteğe ve ölçülere göre işleyerek ve şekillendirerek, binalarda gerekli yerlere yerleştiren veya ahşap eşya yapan kişilere marangoz denir. Uzunluk ölçen araçlar, marangozların en sık kullandıkları araçlardır.
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ: İnşaat mühendisleri, yapılarla ilgili hesaplamaları yaparlar.Plan ve projeler uygun uzunluk birimleri kullanılarak çizilir.
TERZİLİK: Terziler,vücudumuzu dış etkenlerden korumak için giysiler dikerler. Kumaşlar, iğne, iplik, dikiş makinesi ve metreler terzilerin başlıca araç-gereçleridir.Kıyafet dikilecek kişinin beden ölçüleri metre ile ölçülür,kumaşlar metre ile ölçülerek kesilir.
EbİSeN
Yeni Üye
05 Eki 2008 14:30:24
Teşekkür: 1
Kızım İçin Araştırdığım Konuya Hemen Ulaştım Teşekkür Ederim...
x_zeyna
Yeni Üye
06 Eki 2008 23:10:40
harika bi paylaşım olmuş teşekkürler...
Sayfa:
[
1
]
2
3