Ne Olur Telefonu Bırakıp Benimle İlgilenin

Günlük yaşamın artık vazgeçilmezi olan sosyal medya ve internetten çocuklar da yakınmaya başladı. İlkokul öğrencileri arasında yapılan bir ankete göre çocuklar; anne ve babalarının akıllı telefonla uzun süre geçirmesinden şikayetçi. Oğuzkaan Eğitim Kurumları'nın, ilkokul öğrencilerine yönelik yaptığı bir anket çalışması çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Öğrencilere, 'okul sonrası aileleri ile ilgili nasıl vakit geçirdikleri' ve 'nasıl vakit geçirmek istersiniz ?'soruları yöneltildi. İlkokul öğrencilerinin verdiği yanıtlar, başta aileler olmak üzere herkesi şaşırttı. Minikler en çok ebeveynlerinin cep telefonlarıyla vakit geçirmelerinden şikayetçi oldu.

SOHBET ETMEK İSTİYORLAR

İşte öğrencilerin yazdıklarından bazıları:

"Ben ailemle aile oyunları oynamak istiyorum ve oyun günlerimizin olmasını istiyorum. Ama canları sıkılıyor oynamak istemiyorlar. Eline tablet, bilgisayar ve telefon alıyorlar."

"Ailemle daha fazla vakit geçirmek istiyorum. Mesela telefona bakmaları yerine sohbet etmek istiyorum. Oyunlar oynayıp babaannemle ile anneanneme gitmek istiyorum. Hoplayıp zıplamak istiyorum. Ailemiz şu telefonları bırakıp bir dakika bile olsun bizimle ilgilensinler."

SABAH

  • 10 0
  • 15 Ocak 2015 13:54 2.794
  • Aktif Haberler
  • B. KESKİN
    17 Ocak 2015 15:36
    0 0
    Lafi kisa kesecegim yani bu cocuklarin sosyal gelisimine engel oluyorlar. Siz ce dogru mu soyluyorum.
  • ssszmzh
    16 Ocak 2015 10:25
    5 0
    twitter var, facebook var, kendime ait websiteler var, eğitimhane var, bir kaç sözlük yazarlığı var, internetten para kazanma var. uzun süre bilgisayar başında hareketsiz kalmaktan kaynaklı sırt-boyun-göz ağrıları var. eşi ve çocuğuyla ilgilenmeme var.
    evet arkadaşlar şikayet edilen veli tipi benim. üzerime alınıyorum. durumun farkında olduğum içi azaltmaya çalışıyorum. günlük internet kullanımımı yukarıdaki tüm uğraşlarıma rağmen 2 saat ile sınırlamayı hedefliyorum ve buna uğraşıyorum. Allah yardımcımız olsun.
  • mosit
    15 Ocak 2015 21:31
    3 0
    Twitter yok face yok inst yok sadece akıllı tel (g3) var takılıyoruz kafam da çok dinç
  • seyfi ünaldı
    15 Ocak 2015 20:19
    5 0
    Yazacaklarım şaşırtıcı olabilir ama, twitter hesabım yok, facebook hesabım yok, akıllı telefonum da yok. Belki benimki de biraz fazla. Şimdi "Doğru kullanmanın ne sakıncası var" denilebilir. Eskiden hesabım vardı. Bir bakıp çıkayım diye giriyordum, oradan oraya zıpla, oradan oraya derken bakmışsın 2 saat geçmiş. Şimdi sanki daha rahatım. Şimdi de Eğitimhane tek sosyal yaşantım.
  • öffpüff
    15 Ocak 2015 18:10
    3 1
    bunu da öğretmene bağlarsalar hiiiç şaşırmam.( öğretmenin suçu )
  • ümit üstel
    15 Ocak 2015 16:53
    3 0
    aynı çocuklar akıllı telefonu eline alınca bırakmayanlar ayrıcana da. bu da benden söylemesi.
    akıllı telefon ve tabletlerin çocukların elinde geçirdikleri süre, yetişkinlerin elinde geçirdikleri süreden daha fazla.
  • lulu43
    15 Ocak 2015 16:30
    4 0
    Vatandaş evli barklı çoluk çocuğu da var. Adam sabah akşam nette. Bazen şahit oluyoruz. Ne zaman giriş yapsak gördüklerimiz var. İnsan düşünüyor hiç mi sıkılmazsın eşinle çocuğunla zaman geçirmezsin. 10-15 saat nette ne yapar ki insan sonra aileler yıkımlar boşanmalar güvensiz ilişkiler sıkıntılı çocuklar. 1 saate bir insan dosya da hazırlar yükleyeceği yere yükler yarım saatte e okul işlerini halleder. Tamamdır. Dikkat etmek gerek. Allah muhafaza...
  • canyucellive
    15 Ocak 2015 15:49
    10 7
    Aynı çocuklar, akıllı telefonlarla oynayan öğretmenlerden de şikayetçi benden söylemesi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK