Our Digital Stories - eTwinning Projemizin hikâye yazma aşamasında on sekiz tane uluslararası grup oluşturuldu ve her bir grup için Google documents üzerinde grubun denetimini yapacak, grubu yönlendirecek öğretmen tarafından belge oluşturuldu. Bu belge üzerinde öğrenciler öncelikle kendilerini tanıttılar, hangi tür hikâye yazacaklarına karar verdiler ve kurallara dikkat ederek hikâyelerini oluşturdular. Bu çalışmanın her bir aşaması öğretmenler tarafından kontrol edildi.
Uluslararası gruplar tarafından yazılan hikâyelerin dijitalleştirilmesi için ulusal gruplar oluşturuldu ve her bir okula 3 ile 4 arasında hikâye verildi. Bu hikayeler farklı Web 2.0 araçları kullanılarak görseller aracılığıyla kitap haline getirilip seslendirildi. Okulumuz öğrencileri Storyjumper programını kullanarak dört hikâyeyi dijital sesli hikâye haline getirdi.
Proje Ortakları:
Hırvatistan: The Secondary School of Economics and Business Administration – Mirta Kos Kolobaric
Türkiye: Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi – Nursen Güreli
İspanya-Katalonya: Institut Roguetes - Monica Subirats Sebastia -Angels Forcadell
İspanya-Katalonya: Institut Dertose - Emigdi Subirats
Üç ülke ve beş öğretmen tarafından yürütülen eTwinning projesine okulumuzdan 18 öğrenci katılmış olup proje toplamda 118 öğrenci ile yapılmıştır.
Bu projenin amaçları:
Our Digital Stories - eTwinning Projemizin online toplantılarında öğretmenler arasında görev dağılımları yapıldı, öğrenciler kendilerini ve okulları tanıttılar, etik kurallar ile ilgili bilgi verildi, hikâye yazma konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Hikâye yazma aşamalarıyla ilgili broşür hazırlandı.
Our Digital Stories - eTwinning Projemizin öğrencilere tanıtımı yapıldıktan sonra gönüllü 18 öğrenci proje çalışmalarına katıldı. Bu öğrencilerin ailelerinden projeye katılımları ile ilgili Veli İzin Dilekçeleri toplandı. Okulumuzun Bilişim Teknolojileri öğretmenimizin katkılarıyla öğrencilerimize etik kurallar, internet kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler, telif hakkı, Web 2.0 araçlarının tanıtımı gibi konularda bilgi verildi, çalışmalar yapıldı. Projemize katkılarından ve desteklerinden dolayı öğretmenimiz Dr. Eray Yılmaz'a teşekkür ederiz.