Steam Up eTwinning Projesi

STEAM UP eTwinning Projesi

      2023-2024 eğitim öğretim yılında, Türkiye'den Ayşe Feray YÜCEL ve  Azerbaycan'dan Ülker Feteliyeva ortaklığı ile yürütülen STEAM UP eTwininning Projesi Kasım 2023 tarihinde başlayıp Mart 2024 tarihinde sona erdi. Projemizin detayları şu şekildedir:

  STEAM UP, 16 okulun katıldığı uluslararası bir eTwinning projesidir : Türkiye'den (10), Gürcistan'dan (2), Hırvatistan'dan (2), Azerbaycan'dan (1) ve Polonya'dan (1) . Projenin yürütüldüğü diller Türkçe ve İngilizcedir. Katılımcılar, projeyi uygulayan öğretmenin  gözetiminde ilkokul öğrencileridir (6-15 yaş).

    Proje web sitesinde yayınlanan bilgiler: " STEAM; İngilizce Science, Technology, Engineering, Art ve Mathematics kelimelerinin baş harflerinden oluşur; STEM+ olarak da anılır. Bu eğitim yaklaşımıyla merak duygusunu ve ilişkisel bakış açısını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Sorunlara yönelik teknolojiye dayanan bu yaklaşım, öğrencilere tüm eğitim ve öğretim sürecini kapsayan ileri düzeyde bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır.

     STEAM eğitimi artık tüm dünya ülkeleri için bir zorunluluk haline gelmiştir. Gelişmiş ülkeler, sanayi devrimi ile oluşturulan eğitim sistemini terk edip, eğitim sistemlerini STEAM eğitimine dayandırmaya çalışmaktadır. Bunun nedeni, bilgi toplumunda son yıllarda insan gücü ve kas gücünden ziyade düşünce süreçlerini ve üretim becerilerini geliştirmenin giderek önem kazanmasıdır.

STEAM eğitiminde öğrencileri Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik derslerine dahil ederek yüksek düşünme, ürün geliştirme, buluş ve yenilikçilik düzeyine ulaştırmak amaçlanmaktadır.

Hedeflerimiz:

1- STEAM eğitiminin hedefi 21. yüzyıldır. Amaç, beceriler kazanmış, teknolojiyi etkin kullanabilen, yenilikçi, sorun çözmeye odaklı, iletişim becerileri gelişmiş bir nesil yetiştirmektir.

2- Faaliyetlerin STEAM eğitimi ile entegrasyonu.

3- STEAM eğitimi yaklaşımının özü, bilimsel süreçte anlama ve problem çözme becerisi ve becerisi gelişmiş bir nesil yetiştirmektir.

4- Bu bağlamda STEAM becerileri kavramını ortaya koyan ülkeler, öğrencilerinin sadece STEAM alanlarına ilgi duymasını değil, aynı zamanda bu alanlarla ilgili gerçek dünya sorunlarını çözebilecek bilgi ve becerilerle donatılmasını da amaçlamaktadır.

5- Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin işbirliği becerilerini arttırmak. "

    Projemizde her ay STEAM 'in farklı bir konusunu ele alarak tüm çalışmalarımızı eksiksiz tamamladık. Öğrencilerimiz için eşsiz bir deneyim oldu.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK