1. DERS 40 Dakika -Açılış - Tüm okul personelinin veliler ve öğrencilerle tanışması. - Açılış programında okul müdürünün velilerle bu uygulamanın amacını, yararlarını ve yeni ilköğretim programını özetleyen konuşma yapması. - İkram Öğretmen tarafından bir öykünün okunması veya anlatılması, istekli öğrencilere masal anlattırılması. Resim defteri ve kağıtların hazırlanması, anlatılan masal konulu yada serbest konulu resimlerin yapılması, tamamının panoya asılması, resimler üzerine konuşma. Oyuncaklar hakkında konuşulması, öğrencilerin sevdikleri oyuncakları anlatması, oyuncaklar veya hayvanlarla ilgili bir şarkının dinletilmesi yada istekli öğrencilere söyletilmesi. Günlük olayların konuşulması, - Defter kullanma, kalem tutma, tahtayı kullanma, sınıf içi araç gereçlerin kullanımının öğretilmesi. Günlük olayların konuşulması, öğretmen tarafından bir öykünün okunması veya anlatılması, istekli öğrencilere okunan öykünün anlattırılması. Türkçe kitabının incelenmesi.
ARA 15-20 Dakika Teneffüs Teneffüs Teneffüs Teneffüs Teneffüs
II. DERS - Tanışma: Öğretmen ve öğrencilerin kendini tanıtması. - Okulun gezilmesi, müdür, öğretmenler odası, koridor ve tuvaletlerin kullanımı, merdivenlerde ve bahçede giriş-çıkışlar, okul ve sınıf kuralları, öğretmenden masal dinleme. Sınıf, koridor, tuvalet, kantin kullanımının anlatılması ve uygulanması. Resim defteri ve kağıtların hazırlanması, anlatılan oyuncaklar konulu yada serbest konulu resimlerin yapılması, tamamının panoya asılması, resimler üzerinde konuşma, önceki resimlerin ailelere gösterilmesi ve dosyalanması. Öğretmen tarafından seçilen bir konuda resimlerin yapılması, tamamının panoya asılması, resimler üzerinde konuşma, resim yaparken kasetten yada enstrümandan müzik dinletilmesi. Makas kullanımının gösterilmesi, gazeteden resim kesme, kağıt katlama, kağıttan uçak, kuş yapma çalışması, ders sonunda atıkların birlikte toplanıp sınıfın düzenlenmesi, çalışmaların dosyalanması.
ARA 15-20 Dakika Teneffüs Teneffüs Teneffüs Teneffüs Teneffüs
III. DERS Okul bahçesi, spor salonu ya da uygun bir alanda sıra olma, dağılma, toplanma, halka olma. Bir oyun öğrenme, birlikte oynama ( şarkılı oyunlar tercih edilmelidir.) - Öğrencilerin okuldan eve güvenle gelip gitmeleri için eğitim verilmesi, - Ders sonunda bugün ne yaptık, yarın ne yapacağız, getirilecek resim malzemesi ve oyuncakların açıklanması. Beden eğitimi için bahçe, uygun alanda toplanılması, sıra olma, halka olma, yürüme çalışması, enstrüman yada kaset eşliğinde müzikli bir oyun, dans yada ront öğretilmesi, birlikte oynatılması. Sınıf içi ve sınıflar arası sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi. Beden eğitimi için bahçe, uygun alanda toplanılması, sıra olan, halka olma, müzik eşliğinde halay, ront gibi oyunların oynatılması, ders sonunda bugün ve bu hafta neler yaptık, pazartesi neler yapacağız anlatılıp, öğrenilen kuralların tekrar edilerek, şarkılar eşliğinde öğrenci dosyalarının verilmesi.
Buna benzer şeyler yapılabilir.