Hayır, öğretmen için alınan rapor
Hastalık raporlarının verilmesi
MADDE 5- (1) Memurların hastalık raporlarının, 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatında belirtilen usûl ve esaslar çerçevesinde kendilerini tedavi eden kurum tabipliği, aile hekimliği veya SGK ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi esastır.
Ozel Hastanelerde Saglik Kurulu Raporu Duzenlenmesi Hakkinda Genelge
Tarihi:07.05.2004 Sayısı:7455 Genelge No: 2004/67
Bakanlığımızca ruhsatlandırılan özel hastanelerde sağlık kurullarının oluşturulması ile çalışma usulve esaslarının nasıl olacağı konularında sıkıntı yaşandığı tespit edilmiştir.
Sağlık kurulları; Yataklı Tedavi Kurumlarında, tek tabibin yetkisi dışında kalan hususlarda kişilerin sağlık durumları hakkında karar vermeye yetkili organlardır. Bilindiği üzere, 01.07.2003 tarih ve 25155 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Memurları Kanunu ve T.C. Emekli Sandığı
Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun hükümleri ve 02.04.2004 tarih ve 25421 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik ile 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı metninden "resmi sağlık kurulu" ifadelerinde yer alan "resmi" ibarelerinin çıkarılması ile özel hastaneler
bünyesinde de sağlık kurulu oluşturulması ve sağlık kurulu raporu düzenlenmesi mümkün hale getirilmiştir.
Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.
Özel hastanelerde; usulüne uygun olarak teşekkül ettirilmiş olsa bile özürlü sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurt dışı tedavi raporu, maluliyet raporu, özel tertibatlı araç ithali amacıyla alınan raporlar gibi özellikli raporlar verilemez.