Kararsızım derken set aldırıp aldırmamak konusunu kastetmiştim öğretmenim. Sitedeki çoğu öğretmenim 1. sınıfta yardımcı kaynağa gerek olmadığı görüşünde.
Bu konu biraz da velilerinizin maddi durumuna bağlı öğretmenim. Set almakta zorlanacak velileriniz çoğunlukta olursa en uygun kararı verecksiniz artık.
Seslerin nisan ayında verilmeye başlanmasıyla ilgili kaygılarımızda ne kadar haklı olduğumuz süreç içerisinde ortaya çıkacak. Çünkü;
* Kırsal kesimdeki çocuklarımızın çoğunluğu -özellikle ailesi mevsimlik tarım işçisi olan öğrencilerimiz- tatil başlamadan devamsızlık yapmaya başlayacaklardır. Bu durumda öğretmenin sesleri kılavuz kitaptaki süreye göre vermesi anlamsız olacaktır.
* Tatil dönüşü öğrencilerimizin çoğunluğu sesleri unutmuş olacaklardır. Ses tekrarları büyük bir zaman kaybına neden olacaktır. Diğer sesleri vermeye devam etmek için de bu tekrarları yapmak zorunda kalacağız. Kısacası tam tabaktaki yemeği kaşıklamaya başladığımız anda tabağı önümüzden alacaklar.
* 60-66 aylıkların farklı sınıflarda öğrenim görmesi de bana göre son derece yanlış bir icraat olur. Çünkü her iki gruptaki öğrenci de 4. sınıfa geldiğinde aynı muameleyi görecek. Ayı büyük olan sınıftaki çocuklar alıp başını gidecek, diğer çocuklar geriden gelecek. Bizim çocuğumuz böyle bir gruplamaya maruz kalsa neler hissederdik?
* Seslerin nisan ayında verilmeye başlanması karşımıza başka bir sorunun daha çıkmasına neden olacaktır. Kendi ana dilini okuyup yazamayan bir çocuğa İngilizce'yi nasıl öğreteceksiniz? Branş öğretmenleri okuma yazmayı tam olarak öğrenememiş bu yaş grubu çocukların seviyesine inebilir mi?
İyi geceler...