2007 – 2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
1. SINIF , 1. YARIYIL
“ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU” TOPLANTI TUTANAĞI
SI R A N O : 1
T A R İ H : ... EYLÜL 2007 ......................
S A A T : .....................
Y E R : …………. Odası
GÜNDEM
1. Açılış
2. Geçen öğretim yılında yapılan zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanağının incelenmesi.
3. Ünitelendirilmiş yıllık planlar ve günlük planların hazırlanması.
4. Sınıfın düzenlenmesi
5. Zümre toplantı tarihleri ve veli toplantı tarihlerinin belirlenmesi
6. 2007-2008 çalışma takviminin incelenmesi
7. Sosyal kulüplerin kurulması
8. Öğrenci kılık ve kıyafetleri
9. Öğrenci grafiklerinin düzenlenmesi
10. Öğrencilerin ders araç ve gereçlerinin temin edilmesi ve kullanılması
11. Sınıf içi ders araç ve gereçleri
12. Öğrencilerin okula devamlarının sağlanması
13. Sınıf ve okul temizliği
14. Derslerde işlenecek metot ve teknikler
15. Öğrencilerin sağlığı ve beslenmeleri
16. Dilek ve temenniler, kapanış
1............................ ................ İlköğretim Okulu 1. sınıf öğretmenleri……………….. odasında toplandı. yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunularak toplantı başlatıldı.
2. Geçen öğretim yılında yapılan okulumuz birinci sınıflarına ait, zümre öğretmenler kurulu toplantı tutanakları incelendi.
3.Ünitelendirilmiş yıllık planların ……………………………………………… internet sitesinden, günlük planlarda kılavuz kitabı olan Türkçe, hayat bilgisi ve matematik derslerinin planlarının yapılmayacağı, diğer kalan ders planlarının aynı internet sitesinden alınacağı ve planlar üzerinde gerekli düzeltmelerin yapılacağı zümre başkanı ……………………………………………..tarafından belirtildi.
4.İlköğretim okullarının birinci sınıflarında bulunması ve kullanılması yönetmelikle zorunlu hale getirilmiş olan “Mevsim Şeridi, Ünite Köşesi, Resim-Yazı Köşesi, Atatürk Köşesi, Grafikler, Koleksiyonlar vb. çalışmalar için gerekli panolardan eksik olan varsa, bir an önce tamamlanması gerektiğini ……………………………………………………….. söyledi.
5. Zümre toplantılarının ve veli toplantı tarihlerinin aşağıdaki tarihlerde yapılmasını………………………………………………………. söyledi.
1.Zümre toplantısı :
2.Zümre toplantısı :
3.Zümre toplantısı :
1. veli toplantısı:
2. veli toplantısı:
3. veli toplantısı:
4. veli toplantısı:
5. veli toplantısı:
6. 2007- 2008 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi incelendi. Buna göre
1.Dönem : ….. İş Günü
2.Dönem : ….. İş Günü
Toplam :……… İş Günü olduğu görüldü.
2007-20078 öğretim yılı başlangıcı 1. Eylül 2007 Pazartesi
Cumhuriyet Bayramı 28 Ekim 2007 …………………… 13.30 da başlar 29 Ekim 2007…………….. akşamı sona erer
Ramazan Bayramı ……………………………………………… 13.30 da başlar,…………………………………….. akşamı sona erer
Atatürk’ü anma günü 10 Kasım 2007 ……………
Atatürk Haftası 10-16 Kasım 2007
Öğretmenler Günü 24 Kasım 2007 ……………..
Yılbaşı Tatili 01 Ocak 2008 …………………..
Kurban Bayramı …………………………………………………….. 13.30 da başlar,……………………………………………. akşamı sona erer
Birinci dönemin sona ermesi ………………………… 2008 Cuma
Yarıyıl Tatili …………………………..- ……………………………
İkinci yarıyıl başlangıcı 12 Şubat 2007 Pazartesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlköğretim okullarında 23 Nisan 2008 …………………………… günü başlar 24 Nisan 2008 ………………. sona erer -
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs 2008 ……………………….. günü başlar 20 Mayıs 2008 ……………. sona erer
Ders Yılının Sona ermesi … Haziran 2008 ……….
2005-2006 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLARDA İŞLENECEK TEMA İSMİ, SÜRESİ VE İŞ GÜNLERİ
1. SINIF TEMA VE SÜRELERİ
TEMALAR BAŞLAMA BİTİŞ SÜRE
(İş Günü)
1. Okul Heyecanım
2. Benim Eşsiz Yuvam
3. Dün, Bugün, Yarın
7.Okulumuzda “Öğretmenler Kurulu”nca kurulması kararlaştırılan “Sosyal kulüpler”e“ her öğrencinin mutlak bir kulüp üyesi olması gerekliliği”nden hareketle, “öğrenci ilgisi ve isteği göz önünde bulundurulması ilkesinden” hareketle, kulüp seçimlerinin demokratik kurallar içinde yapılarak listelerin ilgili kulüp danışman öğretmenlerine gönderilmesini …………………………………………. söyledi.
8. Kız ve erkek çocuklarının saçları temiz, taralı, çoraplarını giymiş, önlükleri temiz,ayakkabılı olmalarının sağlanmasına çalışılacağını …………………………………….. söyledi.
Okula tertipsiz ve düzensiz gelen öğrencilerin velilerinin okula çağrılmaları ile bu tip sorunların giderileceği ……………………………………………… tarafından belirtildi.
9.Öğrencinin gelişimlerinin izlenmesine esas olmak üzere; birinci kez öğrencilerin boy, ağırlık ve göğüs ölçülerinin Ekim ayının son haftası içinde alınarak, her şeklin bir öğrenciyi gösterecek şekilde grafiklerin düzenlenmesine ve öğrencilerin bu grafikler içinde kendilerini gösterebilmelerinin sağlanması gerektiğini ……………………………………. söyledi.
10. Her öğrencinin her ders için gerekli olan araç ve gereci almalarının sağlanması gerektiğini …………………………………. söyledi. Öğrencilerin ders araç ve gereçlerini düzenli kullanmaları için gerekli eğitim ve alışkanlığın verilmesine gayret gösterileceğini, öğrencilerin almak zorunda oldukları kırtasiye malzemelerinin velilere liste şeklinde verilerek aldırılacağını ……………………………………………….. söyledi.
11. Ünite, resim, yazı köşelerinin amacına uygun işlenmesi gerektiğini ……………………………………… söyledi. Sınıfın içindeki ders araç ve gereçlerinin eğitim-öğretim çalışmalarına yardımcı olacak şekilde düzenlenmesinin yapılacağını …………………………………………… söyledi.
12. Öğrencilerin okula düzenli şekilde devamlarının sağlanmasına çalışılacağını ve okula devam etmeyen veya okulu aksatan öğrencilerin okul idaresi ve veli işbirliği ile bu tür sorunların giderileceğini ………………………………………….. belirtti. Bu öğretim yılında 1. sınıf öğrencilerinin bir hafta önceden okula başlamalarının, okula uyum açısından çok yararlı olduğunu ............................. ..... söyledi.
13. Sınıflarımızda birer çöp kutusu bulundurulmasını, bu arada sınıf içi nöbetçi öğrenci çizelgesi yapılarak düzenli takibinin yapılmasını …………………………………………. söyledi.
Sağlık ve temizlik kulübü öğrencilerinin görevlerini tam olarak yapmalarının sağlanması gerektiğini ……………………………………………… belirtti. Öğrencilerin temizlik kontrollerinin aksatılmadan yapılması gerekliliği………………………………………………… tarafından belirtildi.
14. Türkçe derslerinde okulun ilk günlerinde çizgi çalışmalarına yeteri kadar ağırlık verilerek öğrencilerin güzel ve okunaklı bir el yazısı yazmaları için gerekli olan el becerilerini geliştirmeye gayret edileceğini ………………………………………………. belirtti. Türkçe derslerinde anlatım, tartışma, gösterip yaptırma, bireysel çalışma, görsel okuma yöntemleri, grupla öğretim teknikleri (gösteri, soru yanıt, eğitsel oyunlar, grup çalışması metotlarına sıklıkla yer verileceğini……………………………………………….. belirtti. Matematik derslerinde zihinden problem çözme becerilerinin geliştirilmesine çalışılacağını,matematik derslerinin işlenişinde sınıf içi ve çevredeki araç ve gereçlerden yararlanarak uygulamalı olarak işlenileceğini, matematik konularının yeri geldiğinde oyunlaştırılarak işlenileceğini …………………………………………….. belirtti.Hayat Bilgisi derslerinde kitaptaki etkinliklerin ihmal edilmemesini, düzenli yapılmasını …………………………………………………… söyledi.
15. Öğrenci sağlığı ve beslenmeleri için her türlü çalışmanın yapılmasına, yapılacak veli toplantılarında ailelerin bilinçlendirilmesine, dengeli beslenmenin öneminin anlatılmasına, ağız ve diş sağlığı konusunda hassasiyet gösterilmesine, öğrencilerin görme kusurlarının olup olmadığının gözlenmesine olan gerekliliği …………………………………………………………belirtti.
16.Dilek ve Temenniler bölümünde, zümre başkanı ………………………………………………..
2007-2008 eğitim - öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek toplantıyı bitirmiştir.
hocam bu sitede vardı ama şuanda linkini bulamadım. O nedenle kopyala yapıstır yöntemiyle gönderiyorum.Emeği geçen arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. iyi çalışmalar.