İyi aksamlar arkadaşlar.ben sinavlarda çocukları teşvik etmek için 5 alanlara ufak tefek hediyeler veriyorum kalem silgi çikolata evde yaptigim kek gibi.bugün hayvanları yivalari ile ilgili soru çözdüler.5 alan 5 kişi vardi.ya imza birşey olmadigi için vermedim .5 alan öğrencilerden biri öğretmenim Aferin alanlara bir şey vermeyecekmisin dedi .daha sonra dedimecburen.
Acaba kotumu alistirdim cocuklari.yani sadece hediye için calismiyorlar ama.iyi bir şey olduğunda somut bir ödül bekliyorlar.
Bende BİM, A101 Sağolsun her hafta bir miktar alışverişim oluyor (çokomel, rocco şeker vs.) Bu bazı öğrencileri çok olumlu yönden etkiledi. Aileleri çok daha iyilerini alıyor ama öğretmenden almak daha bir keyifli imiş bunu veliler söylüyor. Son 1 aydır haftanın yıldızı uygulaması yaptım. Her hafta davranış ve ders başarısı yönünden 4 kategoride yıldız belirliyoruz. Diğer taraftan küçük renkli magnet yıldızlar yaptım. Olumlu davranışta veya fark oluşturan başarı/gelişmelerde veriyorum. Bir nevi çıkartma kolleksiyonu gibi. Hemen evlerine götürüp buzdolaplarına asıyorlarmış
Dönem sonunda en çok yıldız kazananların karnesi iyi olacak dedim. 3 hafta oldu hala yıldız kapma yarışı var. Mesela hiç ödev yapmayanlar durmadan öğretmenim ödevlere ne zaman bakacaksınııııız
demeye başladı.İstiklal Marşı ezberlenmesi için başarı belgesi hazırladım zorunlu tutmadım çocuklara gösterim 2-3 gün içerisinde 7-8 kişi hemen ezberlemiş belgeyi aldılar. Hemen odalarına asmışlar.
Uzmanlar ödüllendirme yaparken maddi değilde, manevi değeri olan şeylere ağırlık verilmesi, maddi değeri olan şeylerin bir süre sonra ödüle duyarsızlaşmaya ve hep daha fazlasını istemeye neden olduklarını söylüyorlar. Velhasıl dozunu iyi ayarlamak önemli ama ayarlıyamıyoruz her zaman.