İyi akşamlar sevgili öğretmenlerim. Benim sorunum aslında bir çoğumuzun sorunu olan yazıları berbat olan öğrencilerimiz. Sizce bu sorunla alakalı nasıl bir yol nasıl bir çözüm bulmalıyım. Lütfen tecrübelerinizi aktarır mısınız?
Öğretmenim,el yazısı için diyorsanız eğer,ben şöyle yaptım.Harflerin büyük-küçük hallerini panoya astım harf sırasına göre,çocuklar artık bana sormuyor,oraya bakıyor.Her gün en az 3 cümle de olsa tahtaya yazıyorum,önce onlar yazmıştı ,sonra ben yazarken onlar elimi seyrediyor.3 satır küçük harfler,1 satır büyük harfler olarak her gün noktalı yazılmış harfler üzerinden kalemleri ile gidiyorlar.Aslında birinci sınıftaki kitapları geri dönüşüme attığımıza pişman oldum.Eğer el yazısı ise kitaplar,her gün 3-4 satır simli kalemle üzerinden gitme yapabilirsiniz.Bundan 10 yıl önce kitapların altına karbon kağıdı koyup sayfadaki şiirlerin üzerinden gitme çalışması yapardık.Çocuğun yazısı çabuk düzelirdi,bir de karbon kağıdından beyaz kağıda çıkan yazı sihirli bir şey gibi görünürdü çocuğa.Eskiden bunlar için nasıl zaman bulurmuşum diye ağzım açık kaldı.
Onluk ve birliklere ayırma üzerinde durduk.Kitaba yine başlamadım ama burada ödev olarak verilen bloklarda onluk birlik bulmayı antropide yaptık.
Kırmızı ve mavi mukavvadan (1-den 9 kadar maviye,0 dan 9 kadar kırmızıya tahta kalemi ile yazdım.Çocuklara gösterip önce sayıyı okumalarını,onluk ve birliklerini ben elimle ayırırken onların da 3 onluk ve 2 birlik gibi ayırmalarını istedim.Sayının basamak adlarını da ben hangi tarafı gösterdiysem onun adını söyleyip elleri kolları ile o tarafa yöneldiler.Kendimi sihirbaz gibi hissettim.2 renkli kartlarla onluk birlik öğretmek(eğer önceden 10 ar 10 ar 100 e kadar sayma kazanılmışsa)çok kolay diye düşündüm.Nereye istesen götürebiliyorsun,son saatte bahçede çocuklara gösterip okutması ve ayırması da kolay oldu diye düşündüm.Pilsanın birbirine geçme halisi çocukların ilgisini çok çekiyor ama taşıması,kullanması daha zor.