bence 2. sınıfta öğrencilerden iki, üç basamaklı problemler, verilmeyenli işlemler yapmalarını istemek yerine güzel bir 4 işlem becerisi istesek sadece.
bu senem matematik işlemekle geçiyor.
Öğretmenim dediğiniz gibi bir yöntemi Singapur uyguluyor ve Singapur matematiği adı verilen bir üne kavuşmuş durumda..Aşağıda konuyla ilgili bir makaleden küçük bir alıntı mevcut.
Singapur hemen hemen hiçbir doğal kaynağa sahip olmamasına rağmen ekonomisi Türkiye’nin yaklaşık yüzde 40 – 45’ine eşit büyüklükte, gelişmiş birinci dünya ülkeleri kategorisinde yer alan bir ülke. Ülkenin uzun zamandır bilinen bu ekonomik başarısının yanında (ve buna da aslında bağlantılı) son zamanlarda Singapur’lu öğrencilerin akademik başarıları da dikkat çekmeye başladı. Özellikle matematik alanında Singapur’lu öğrenciler hemen hemen tüm birinci dünya ülkelerinden gelen öğrencilere göre açık ara ile daha iyiler.
Singapur’lu öğrencilerin bu başarısı son zamanlarda gelişmiş batılı ülkelerinin “bu adamlar neyi doğru ya da farklı yapıyorlar acaba” diyerek ülkenin eğitim sistemini ayrıntılı incelemelerine neden oldu. Singapur’a bu gözle baktığınızda ise ilk önünüze çıkan şey “Singapur Matematiği”.
Singapur Matematiği
Singapur Matematiği, Singapur’un kendi geliştirdiği ve öğrencilere kreşten, 6. sınıfa kadar öğretilen matematik eğitim sisteminin ve bu sistemin üzerine kurulduğu müfredatın ismi. Bu sisteme “Singapur Matematiği” ismini ise daha sonra bunu inceleyen Amerikalılar vermiş.
Singapur Matematiğinin temel özelliği, geleneksel batı matematik müfredatına göre çok daha az sayıda konunun bu geleneksel sistemlere göre çok daha detaylı ele alınması. Burada amaç öğrencilerin her yıl bir sürü konuyu (çoğunlukla ezberleyerek) “öğrenmesi” yerine her sene daha az sayıda konuya sindirerek “hakim olması” ve bu şekilde öğrencinin konuyu sınavda soru çözmek için ezberlemesinden ziyade gerçekten öğrenmesi.
Singapur Matematiğinde ard arda öğretilen konular bilimsel çocuk gelişimi teorileri baz alınarak geliştirilmiş. Her sömester seviyesi matematik kitabı, bir önceki sömesterlerde edinilen matematik bilgi ve becerileri üzerine inşaa edilmiş ve öğrencilerin bir üst seviyeye geçmeden o kitabın konusu olan az sayıdaki matematik konusuna hakim olması amaç edinilmiş. Dikkatle oluşturulmuş bu sistem sonucunda öğrenciler problem çözme yeteneğinin yanında her sene artan zorlukta gelen matematik konuları ile başa çıkabilecekleri donanımı da elde ediyorlar. Öğrenciler 6. Sınıf sonunda, lisede karşılarına çıkacak geometri ve cebir konularına da hazır hale geliyorlar.