Uykum kaçtı. Güzel, sorular, kağıt düzeni bu sınıf düzeyini biraz yoracak gibi. Bilgisayarı iyi olan bir zümremiz dijital ortamda hazırlasa da cuma sınavı olarak uygulasak olmaz mı acaba?
Ritmik sayma çalışmalarında kullanılabilecek bir çalışma. Uygulayan ve bilen elbette vardır. Ama yeni duyan varsa uygulamasını tavsiye ederim. Öncelikle hangi ritmik sayma öğretilecekse tahtaya yazılır ve birkaç defa öğrencilerle birlikte baka baka okunur. Dil alışınca, saymadaki sayılardan bir tanesi silinir veya üzeri kapatılır. Hep beraber tekrar baka baka okunur. Sıra silinmiş ya da üstü kapatılmış sayıya gelince orada ne olduğunu ezbere söylerler. Sonra ikinci bir sayı silinir veya üstü kapatılır. Ve tekrar hep beraber okunur. Silinen veya üstü kapatılan sayı ezbere söylenir. Bu şekilde tüm sayılar sırayla silinir veya üstü kapatılır. Böylece öğrenciler aşama aşama saymayı öğrenir. Dikkatini vererek tüm saymalara katılan öğrencilerim hemen ezberlediler. İllla ki ezberleyemeyen olacaktır. Ertesi gün tekrar bu çalışmayı yaparsanız, katılım sağlayan her öğrenci işi kapacaktır. Sonra çalışma kağıtları ve deftere tekrar çalışmaları ile öğrenme pekiştirilir.
Soruları ben değil zümre arkadaşım hazirladi.Ben de uygulayayim dedim.
Arkadaşlar sizler ritmik saymaları 100 e kadar mı okutturacaksınız ? Örneğin 3 lerde 99 , 4 lerde 100 kadar mı yaptıracaksınız ?
2şer ritmik sayma 100e kadar, 3 ve 4ler 30 ve 40a kadar. Ama mantığı söylerim bazı çocuklar sayar zaten.
bu sorular çok ağır bence moraliniz bozulmuş boşu boşuna Çocuklarınızın seviyesi iyi olsa yaparlar anlayabilirimAma yapmadıklarını siz söylüyorsunuz
hayır hocam 2 şer 20 ye 3er 30a 4er 40 kadar işimizi pek ala görüyor.Kazanımlarda öyle istiyor zaten
Zümrem kazanımlar üçer 30'a, dörder 40'a kadar diyor. Ben yeterli görüyorum. İsteyen öğretebilir. Çarpmada ve bölmede bunları bilmesi işimizi görür.
Şu an 2.065 kişi ve 37 üye var.