Sayın hocam siz daha iyisini bilirsiniz ama sınıfın hepsine aynı hikaye kitabını aldırmak biraz israf olur mu acaba düşündüm bir anda.Yanlış düşünmüş olabilirim ama bunun yerine herkes farklı kitap alsa (daha çeşitli kitap okumaları için) kendinizin hazırlayabileceği bir hikaye haritası ile de bunu takip edebileceğinizi düşünüyorum.Bu hikaye haritasında hikayedeki kahramanlar, hikayenin geçtiği yer, hikayedeki olay v.b. sorular eklersiniz, hikaye haritasının en sonuna da kısaca (7-8 cümle gibi) özet yazmalarını isteyebilirsiniz.Bu şekilde yazılarını da kontrol edebilirsiniz.Ayrıca 48 veya 64 sayfalık hikaye kullanınca haftada 2-3 kere bu etkinliği yapabilirsiniz ve yıl sonuna kadar bir öğrenci için 40 kadar kitap ile bu etkinliği yapabilirsiniz.Burada bir öğrencinin okuduğu kitap ile ilgili etkinliği başka bir öğrencinin kopya edebileceği durumu düşünülse bile 2. sınıf öğrencilerinin sizinde yönlendirmelerinizle böyle yapmayacağı muhakkaktır. Tabii bu benim acizane görüşüm.her öğretmenin sınıfı için en iyisini bilip, bulup yapacağına inananlardanım.
Hocam dediklerinizi aynen uyguluyorum. İlave olarak; kitaplarımızın bazıları 80-90 sayfalık olduğu için 1 haftaya yaydık bunu. Her gün okunacak sayfa sayısı kitaba göre 7 ila 14 arasında değişiyor. Ve okuduklarını günlük olarak evde birine anlatıyorlar. Yoksa anlamaları pek mümkün olmazdı. Haritayı sınıfta yarım ders saatinde dolduruyorlar.
Şu da kullandığım kitap okuma haritası. Önceden hikaye haritası diyorduk. Şimdi okudukları kitaplar arasında şiir, fıkra, bilmece, atasözleri-deyim, roman türleri de olduğundan isim değişikliğine gittim. (Alıntıdan düzenlendi)