Arkadaşlar, size bir konuda danışmak istiyorum... Hayat Bilgisi konularını haftalık işledikten sonra cuma veya pazartesi küçük bir sınav yapıyorum. Her davranış ile ilgili 2-3 er soru soruyorum. Cevaplara göre gözlem ölçeğimi işliyorum. 10 davranış olunca x 10 puan üzerinden nota çevirerek not fişine işliyorum. Böylece kavranmamış soruları da görerek tekrar ediyorum, özellikle de ölçeğe bakarak kavramayan öğrencilere sorarak pekiştiriyorurum. Türkçe ve Matematik dersinde de yarışma havasında yapıyorum.Çocukların hoşuna gitti ve ben de anında geri bildirim alıyorum. 10-15 sorulu sınavlar beni de, öğrencilerimi de strese sokuyordu ve daha çok hata yapıyor ve yetiştiremiyorlardı. Ama teredütlerim yok değil... Daha sonra öğrencilerim bocalar mı, zorlanır mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
Sitede çok yeniyim. Fazla paylaşımım olmasa da günlük takip ediyorum ve hepinizi çok seviyorum. Tüm arkadaşlara paylaşımları için teşekkür ediyorum.
Sevgili öğretmenim ,her öğretmenin kendine uygun yöntemleri vardır.Bunlarda eksiğimizi,fazlamızı görerek kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.Mutlaka sizde sınıf öğrenci potansiyeline göre gerekeni yaparsınız.
Uygulamanız güzel ,kısa süreçelerde kavratıcı değerlendirme yapıyorsunuz.
''daha sonra zorlanırlar mı?''diye sormuşsunuz.
O yaptığınız soru tespitinden başka size şunu önerebilirim.
Maalesef her zaman öyle birkaç soruluk sınavlar yaşamazlar.Siz tema sonlarında , iki haftada , üç veya dört haftada çok sorulu değerlendirme sınavları yapın.
Sınıfınızın durumuna göre ,sınav süreçlerini siz ayarlarsınız.
Mutlaka öğrencilerde zevk alacaklardır.
Kolay gelsin...