sonuç olarak anladığım herşeyi toparlıyorum:
ikiside öğetmen olan çiftler il dışı tayin istediğinde yazdıkları iller için en az bir tercihleri aynı illerden olmalı ilçenin,yada okulun aynı olmasının yada tercih sırasının bir önemi yok örnek:ben ABCDE illerini tercih ettim eşimin tercihlerinde de ABCDE illeri en az bir defa bulunmalı.
şayet eşlere farklı iller çıkarsa eşşlerden birisi tayinini iptal ettirip ağustosta eş durumuna başvurabilir.
şayet aynı ilin farklı ilçeleri çıkarsa iptal olmuyor ağustosta eş durumuda olmuyor ancak şubatta il içi eş durumu olabiliyor tabi ikiside büyükşehir belediyesine bağlı ilçeler değilse.
yine ikisinin de tayin hakkı bulunan çiftler tayin hakkını kullanmak zorundadır yani eşim başvursun bende nasıl olsa ağustosta eş durumu yaparım diyemiyoruz tercih yapmassak 1 yıl beklemek zorundayız...
benim bildiklerim bunlar arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar...
Hocam bu durumda ben bir soru sorayım. Ben ve eşim tercihlerimizi verdik. Ben İstanbuldan 4 ayrı semtten tercih yaptım. ilk ikisi Esenler sonra semtler değişiyor. Eşim 2 tercih yaptı o da istanbul ve onun bu iki tercihi de benim ilk tercihlerimle aynı. yani özetle benim 25 tercihimin ilk ikisi ile eşimin terchleri aynı. diğer 3 semti eşim yazmadı. Böyle onayladık ve çıktı aldık.
Benim sorum şu benim tayinim esenlere değilde diğer semtlerden bir okula çıkarsa ve eşimin tayini çıkmazsa ( çıkmaz çünkü çok düşük puanı var) bu durumda 1 yıl beklemek zorunda mı , yoksa Ağustosta eş durumu özrnden tayin isteyebilir mi?
Umarım anlatabilmişimdir...
Teşekkürler