arkadaşlar kontenjan her yıl var.. ama gecen yıl atamalar il içi, il dışı beraber yapıldığından dolayı kontnjan il dışını etkiledi. yani bizim yazdığımız okullara düşük puanlarla il içinden atandılar. ama bu sene sadece il dışı olacağından ben bir sorun görmüyorum. puanı yüksek olan atanacak, az olanlar ise puan biriktirmye devam edecek.
Öğretmenim kontenjan bir şekilde koronuyor yine. Şöyle ki; örneğin sizin 250 puanınız var farzedelim, il içi önceden yapıldığı için sizin gidebileceğiniz yerleri 150 puanlık bir arkadaş doldurmuş olacağından, siz kendiniz gibi dışarıdan yüksek puanlılarla yarışmak durumunda kalacaksınız.
Oysa puanınız doğru bir mantıkla o yere gitmenize yetecek düzeyde iken gidemezsiniz. Bu da işlemeyen sistem hatası kontenjanı oluyor. Sorgulamazsan çok doğal görünebilir.
İdeal bir sistem; yurdun her noktasında geçerli olabilecek bir kritere dayandırılmalıydı. Zorunlu çalışma bölgesi varsa, puanlamaya tabiyse, devamında kriterinin de buna ayak uydurması gerekmez miydi?
Yoksa ne anlamı kalır rotasyonun, puanın, zorunluluk espirisinin... Yer değiştirme sisteminde büyük bir mantık hatası var. Kurguda bir proplem var.
Uzaktan-yakına, yakından uzağa mı? hangisi doğru? tartışmasına kimse girmek istemiyor.
Nerelerde doğu görevi yapılılır? diye bir forum konusu var.
Bence en iyi doğu hizmeti İZMİR, ANTALYA, ANKARA ve MUĞLA'da yapılır.
Hayat satandartları v.s hangi açıdan düşünürseniz düşünün, 10 puanlık bir yer ile 24 puanlık bir yerde çalışmanın mantığını koyan bunu çok iyi bilir. Arada bir fark olmalı ama değil mi?
Her şeyin bir bedeli var, bedelini ödeyenlere yapılan hatanın telafisi yok öğretmenim. Haklar devredilemez. Hiç kimse, hiç kimsenin hakkını aflarla yok etme hakkına sahip değildir.
Bizler her sabah; çocuklara büyük küçük ayırt etmeden KANTİN ÖNÜNDE SIRAYA GİRMENİN ERDEMİ'ni öğretmeye çalışıyorsak bunun bir anlamı olmalı ama değil mi? ben böyle düşünüyorum.