2011 Kadrolu Eş Durumu Atamaları

Çevrimdışı emilii

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.578
  • 1.599
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 1.578
  • 1.599
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 11 Ara 2010 19:36:17
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
arkadaşlar bir sorum olacak benim 23 aralıkta bir yılım doluyor ama 3 kasımda köy okulumun kapanmasından dolayı merkezde başka bir okula kadrom geldi.ben şimdi eş durumuna başvuramayacak mıyım?atama ve yer değiştirme yön. şöyle bir şey diyor son görev yerinde en az 1 yıl çalışmak gerekiyor eş durumuna başvurmak için moralim çok bozuk.1 yılın dolmasını bekliyordum şimdi de böyle bi şey çıktı bilgisi olanlar yazsın lütfen şimdiden teşekkürler.
Eş durumundan il dışı isteyebilirsiniz ama il içi isteyemezsiniz.

Çevrimdışı DIJWAR

  • Uzman Üye
  • *****
  • 334
  • 425
  • 334
  • 425
# 11 Ara 2010 19:38:36
5 mayıs 2010 tarihli :
BEŞİNCİ BÖLÜM

Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler

             Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler

             MADDE 35 – (1) Öğretmenler, sağlık, eş ve öğrenim durumu özürleri nedeniyle özür gereklerinin karşılanabileceği yerlere yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Ancak bu özürler nedeniyle yer değişikliği istekleri, hizmet gerekleri ile özür durumlarının birlikte karşılanması temelinde değerlendirilir.

             (2) İl içinde ve iller arasında yapılacak özür durumuna bağlı yer değiştirmelere ilişkin duyuru ve başvuruları birlikte alınır. Yer değiştirme suretiyle atamalar, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak yapılır.

             (3) Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve Devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranır. Aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmaz.  

             (4) Bu Yönetmeliğin 14 ve 15 inci maddeleri kapsamında öğretmenliğe atananların, özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için son olarak atandıkları görev yerlerinde en az bir yıl süreyle görev yapmış olmaları gerekir.

             (5) Özür durumundan yer değişikliği işlemlerinde; ilçe teşkilatı bulunmayan il merkezleri ve bu illerin diğer ilçeleri, büyükşehir belediyesi statüsünde olan illerin ilçeleri, beldeler ve köylerin her biri ayrı bir yerleşim yeri olarak değerlendirilecek ve bu yerleşim yerleri arasında yer değişikliği yapılabilecektir. Bu yerleşim yerlerinin içindeki eğitim kurumları arasında özür durumundan yer değişikliği yapılmaz.

             (6) İl içi ve iller arasında herhangi bir nedenden dolayı görev yeri değiştirilen öğretmenlerin, atamalarının yapıldığı tarihten sonra ortaya çıkan özür durumları hariç olmak üzere aynı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme istekleri dikkate alınmaz. Bu durumda bulunan öğretmenler, takip eden yılın özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

             (7) Her ikisi de öğretmen olan eşlerden istemeleri hâlinde birinin sağlık durumu ya da olağanüstü hâllere bağlı olarak yer değiştirme başvurusunun uygun bulunması durumunda her ikisinin yer değişikliği başvurusu birlikte alınır ve atamaları aynı kapsamda değerlendirilir.
 Eş durumu özrü

             MADDE 37 – (1) Eş durumu özründen yer değiştirmelere ilişkin duyuru Personel Genel Müdürlüğünce her yıl en geç 15 Aralık ve 15 Temmuz tarihine kadar Bakanlık internet sayfasında yapılır. Duyuruda; kimlerin başvuruda bulunabileceği, başvuru tarihi, başvuru yeri, şekli ile diğer hususlara yer verilir. Başvuru tarihi duyuru tarihinden en geç on gün sonra başlatılır. Başvuru süresi beş iş gününden az on iş gününden fazla olamaz. Eş durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler,  ocak ve ağustos aylarında yapılır.

             (2) Öğretmenlerin bu özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin, atanmak istediği yerde sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışması ve bu durumu belgelendirmeleri gerekmektedir.

             (3) Her ikisi de Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapan eşlerden;

             a) Birinin zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış olması ya da muaf olması durumunda eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere,

             b) Her ikisi de zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan ya da bu yükümlülükten muaf olan eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere,

             c) Her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlüsü olması ve her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görev yapıyor olması durumunda eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere,

             ç) Her ikisi de zorunlu çalışma yükümlüsü olan eşlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dışında görev yapan eş zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında görev yapan eşin görev yaptığı yere,              

             d) Her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlüsü olması ve her ikisinin de zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarının dışında görev yapıyor olması durumunda eşlerden biri diğer eşin görev yaptığı yere

             yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

             (4) Eşi emekli olan öğretmenler, eşlerinin emeklilik tarihinden sonraki altı ay ile sınırlı olmak ve bir defaya mahsus olmak üzere ilk yer değiştirme döneminde eşinin ikamet ettiği yere yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

             (5) Eş durumu özrüne bağlı olarak yapılacak yer değiştirmelerde aranan son iki yıl içinde en az 360 gün sigortalılık süresinin hesabında, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesi kapsamında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

             (6) Eşleri sigortalı olarak çalışmakta iken muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmek üzere askere alınanların asker dönüşü sigortalı olarak çalışmaya başlamaları hâlinde özür durumundan yer değişikliği istediklerinde sigortalılık süresinin yeterli olmaması durumunda borçlanılması kaydıyla askerlikte geçen süreleri sigortalı olarak geçirilen süreler kapsamında değerlendirilir.

             (7) Eşi isteğe bağlı sigortalı olan öğretmenlerin eş durumu nedenleriyle yer değişikliği istekleri bu kapsamda değerlendirilmez.

             (8) Öğretmenlerin, eşlerinin geçici olarak görevlendirildikleri il ya da ilçelere yer değiştirmeleri yapılmaz.

             (9) Bu madde kapsamında yer değişikliği isteyenlerden aşağıdaki belgeler istenir;

             a) Eşi; yasama organı üyeliği, belediye başkanlığı, 23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde belirtilen görevlerde bulunanlar, 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında memur veya bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) ve (C) bentleri kapsamında sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar, bunların dışında özel kanunlarla kurulan kamu kurum ve kuruluşlarında  çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında  sürekli işçi olarak çalışanlardan;

             1) Eşinin çalışmakta olduğu kurumdan/kuruluştan alınacak görev yeri belgesi,

             2) Aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir nüfus kayıt örneği ya da 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 23 üncü maddesinde belirtilen süre içerisinde Uluslararası Aile Cüzdanı örneği.

             b) Eşi; kamu kurum ve kuruluşları dışında 31/5/2006  tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı olarak çalışanlardan;

             1) Eşinin çalışmakta olduğu iş yerinden alınacak görev yeri belgesi,

             2)  Eşinin çalışmakta olduğu iş yerinin çalışır durumda olduğunu gösterir bağlı bulunduğu vergi dairesinden veya ilgili meslek teşekkülünden alınacak belge,

             3) Başvuru tarihinden itibaren geriye dönük son iki yıllık süre içinde en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini gösterir belge,

             4) Aile kütüğüne işlenmiş kişisel bilgilerin özetlerini gösterir nüfus kayıt örneği ya da Nüfus Hizmetleri Kanununun 23 üncü maddesinde belirtilen süre içerisinde Uluslararası Aile Cüzdanı örneği.

             (10) Öğretmenlerden eşleri ülke genelinde faaliyet gösteren ancak merkezi bir ilde yerleşik olan şirketlerde çalışanların, iş merkezinin dışında bir iş yerlerinde çalışıyor olması hâlinde bu maddenin dokuzuncu fıkrasının (b) bendinde istenilen belgelere ilave olarak; atanmak istediği yerde iş yerinin faaliyette olduğuna dair belgeyi anonim  şirketlerde çalışanların işyerinden, diğer şirketlerde çalışanların da vergi dairesinden, belediyeden veya ilgili meslek kuruluşlarından alacağı belge ile belgelendirmeleri gerekir.


 'Aday öğretmenlerin yer değiştirme istekleri değerlendirmeye alınmaz.'
'İl içi ve iller arasında herhangi bir nedenden dolayı görev yeri değiştirilen öğretmenlerin, atamalarının yapıldığı tarihten sonra ortaya çıkan özür durumları hariç olmak üzere aynı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme istekleri dikkate alınmaz. Bu durumda bulunan öğretmenler, takip eden yılın özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.'

Çevrimdışı DIJWAR

  • Uzman Üye
  • *****
  • 334
  • 425
  • 334
  • 425
# 11 Ara 2010 19:40:52
'İl içi ve iller arasında herhangi bir nedenden dolayı görev yeri değiştirilen öğretmenlerin, atamalarının yapıldığı tarihten sonra ortaya çıkan özür durumları hariç olmak üzere aynı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme istekleri dikkate alınmaz. Bu durumda bulunan öğretmenler, takip eden yılın özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.'
işte bu madde kafa karıştırıyor. şimdi eşim norm fazlası olarak başka bir yere kadrosu verildi. bizi etkiliyor mu bu madde?

Çevrimdışı emilii

  • Bilge Üye
  • *****
  • 1.578
  • 1.599
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 1.578
  • 1.599
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 11 Ara 2010 19:44:01
Benim yönetmelikten anladığım il dışı yer değişikliği olunca bir yıl dolmadan hangi mazeretle olursa olsun tekrar il dışı tayin istenemiyor ama il içi olunca özür durumundan il dışı istenebiliyor. Yönetmelik biraz daha açık olsa daha iyi olurdu

Çevrimdışı DIJWAR

  • Uzman Üye
  • *****
  • 334
  • 425
  • 334
  • 425
# 11 Ara 2010 19:46:17
birde şimdi burda şöyle bir anlam da çıkarılır. takip eden yılın özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde isteye bilir '' ne demek bu? yani şimdi bu bu özür aralık 2010 yer değiştirme dönemi mi yoksa ocak 2011 yer değiştirme dönemi mi? puffffffff

Çevrimdışı DIJWAR

  • Uzman Üye
  • *****
  • 334
  • 425
  • 334
  • 425
# 11 Ara 2010 19:51:36
Bu Yönetmeliğin 14 ve 15 inci maddeleri kapsamında öğretmenliğe atananların, özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için son olarak atandıkları görev yerlerinde en az bir yıl süreyle görev yapmış olmaları gerekir.  bu madde de var

Çevrimdışı DIJWAR

  • Uzman Üye
  • *****
  • 334
  • 425
  • 334
  • 425
# 11 Ara 2010 19:57:08
amaaannnn bana göre bunları geçç haksızlık olurr diğelim eşimi bir köyde 3 yıl çalıştı ve sonra ulunduğu köyde norm fazlası oldu ve zorunlu yerini değiştirdiler. böyle bir şart oluştu ve atama isteyemedi. zorunlu olrak çalıştığı köyde de bir yılını doldurmadan orda da norm fazlası oldu ve başka bir yere verdiler eee bu böyleee mi sürüp gidecek ? saçmalık olur ...

Çevrimdışı saliha..

  • Uzman Üye
  • *****
  • 316
  • 11
  • 316
  • 11
# 11 Ara 2010 19:57:42
büyük şehirlerde aynı ilçenin farklı köylerinde çalışan eşlerden özürle gelen isteyebiliyormuş arkadaşlar doğru mu?

Çevrimdışı darks83

  • Aktif Üye
  • **
  • 35
  • 20
  • 35
  • 20
# 11 Ara 2010 21:00:05
arkadaşlar eş durumu için istenilen sigorta iş günü belgesi hangi tarihli olacak şimdi ki tarih olsa olmuyor mu?

Çevrimdışı green22

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 91
  • 53
  • 91
  • 53
# 11 Ara 2010 21:03:49
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
arkadaşlar eş durumu için istenilen sigorta iş günü belgesi hangi tarihli olacak şimdi ki tarih olsa olmuyor mu?
hocam bu belgeyle ılgılı bı soruda ben sorayım sıgortalı gun sayısını gosteren ve sıgortalılıgın hala devam ettıgını gosteren belgeyı ılla es özru ısteyecegımız ılden mı almamız gerekıyor baska ılden de alamaz mıyız

Çevrimdışı sina05

  • B Grubu
  • 6.545
  • 16.677
  • 6.545
  • 16.677
# 11 Ara 2010 21:07:53
Şu atandığı yerde bir yıl meselesinden.... yaz döneminde bir arkadaş başvuramamış, kalmıştı. Yeni çıkan bir uygulama, dikkatli olun derim.

Çevrimdışı fath-ma

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 103
  • 13
  • 103
  • 13
# 11 Ara 2010 21:14:15

1 yıl bekleme gerekliliğini dile getiren 14. ve 15. madde haziran il dışı isteğe bağlı atamaları katetmiiyor bana göre. B u durum AÇIKTAN VE KURUMLARARASI YENİDEN ATAMA kapsamındaki arkadaşlarla ilgili.Bu nedenle başvurmamız için sadece bir sonraki yıla: 2011 olması gerekiyor yani başvuru ocak ayına sarkarsa biz de kızımla beraber babamızın yanına  gidebilme umudunu taşıyoruz aksi halde birbirimizi teselli ederek ağustosa kadar en iyi ihtimal beklicez.
5 mayıs 2010 tarihli yönetmelik:
 Açıktan ve kurumlar arası yeniden atama

             MADDE 14 – (1) Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı  kadrolarda adaylıklarının kaldırılmış olması kaydıyla;

             a) Bakanlık kadrolarındaki görevlerinden ayrılanlar,

             b) Hâlen kamu kurum ve kuruluşlarında öğretmen veya başka unvanda görev yapanlar

             bu kapsamda başvuruda bulunabilirler.

             (2) Devlet üniversitelerinde en az iki yıl süreyle öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve araştırma görevlisi olarak hâlen çalışmakta olanlar ile bu unvanlarda aynı sürelerde çalışmış olup da bu görevlerinden ayrılmış olanlar, öğretmen olarak atanmak üzere bu kapsamda başvuruda bulunabilirler.

             (3) Bu madde kapsamında başvuruda bulunacakların atamalarında esas alınacak hizmet sürelerinin hesabında; Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen öğretmen olarak geçirilen süreler, yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve araştırma görevlisi olarak çalışılan süreler ile Devlet memuriyetinde geçirilen süreler dikkate alınır. Başvuruda bulunanların hizmet sürelerinin eşit olması durumunda öğretmenlikte önce göreve başlayana öncelik verilir.

             (4) Yurt dışında geçirilen süreler ile askerlik dâhil aylıksız izinli olarak geçirilen süreler, atamaya esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınmaz. Ancak, askerliğini Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin, resmî görevle yurt dışına gönderilenlerin ve eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikalarda görev alanlardan 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanunu kapsamında aylıksız izinli sayılanların bu süreleri atamaya esas hizmet süresinin hesabında dikkate alınır.

             (5) Vakıf üniversitelerinde, özel öğretim kurumlarında ve 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Karar kapsamında ek ders ücreti karşılığı görevlendirme suretiyle geçirilen süreler ile vekil öğretmenlikte, kadrosuz usta öğreticilikte ve kısmi zamanlı geçici öğreticilikte geçirilen süreler hizmet süresi hesabında dikkate alınmaz.

             Açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama

             MADDE 15 – (1) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında hâlen asıl memur olarak görev yapanlar ile Devlet memuru olarak çalışmakta iken görevlerinden ayrılanlar, bu kapsamda başvuruda bulunabilirler.

             (2) Bu madde kapsamında başvuruda bulunacakların atamalarında esas alınacak hizmet sürelerinin hesabında, Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen Devlet memuru olarak geçirilen hizmet süreleri esas alınır.

             (3) Bu madde kapsamında atamaya esas alınacak hizmet sürelerinin hesabında, askerlik dâhil aylıksız izinli olarak geçen hizmet süreleri dikkate alınmaz.

Çevrimdışı asal19821980

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 290
  • 45
  • 290
  • 45
# 11 Ara 2010 21:14:45
arkadaşlar beim eşimde ağustos eş özrü ile benim bulunduğum ilin farklı bir ilçesine atandı.bence sözleşmelilerin ve bizim durumumuz farklı.haziranda yer değişikliği yapıan sözleşmeli öğrtmen arkadaşların isteyememesi ile bizim durumumuz bir değil çünkü eş özrü yılda 2 kez yapılır sözleşmeli arkadaşların şuanki eş özrü atamaları bir ek atamadır ve 2010 yılında 3. kez eş özrü istemiş oluyolar.bizim 15 aralıkta yayınlavnacak kılavuzunmuz ise 2011 ocak ayı kılavuzudur,yani diğer yılın ilk eş özrü atamasıdır.2010 yılının ocak eş özrü ataması kılavuzuda aralık 15 de  yayınlanmamışmıydy bilen varmıydı acaba

Çevrimdışı vildan06

  • Üye
  • *
  • 44
  • 4
  • 44
  • 4
# 11 Ara 2010 23:05:37
geçen yıl ki kılavuz 8 ocak 2010 da yayınlanmış hocam 14 ocak 4 şubat arası işlemler yapılmış

Çevrimdışı e-muallim

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.298
  • 2.102
  • Okul Müdürü
  • 1.298
  • 2.102
  • Okul Müdürü
# 11 Ara 2010 23:07:44
bu atamaların sonuçları ne zaman belli oluyor acaba?

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK