doganemin(moderatör) arkadaşıma sormak isterim; Eşimin çalıştığı ilçede tercih yapabileceğim kontenjan bulunmamaktadır. Tercih bölümümün üst tarafında şu ifade yazıyor;“Birinci aşamada seçmiş olduğunuz ilçede alanınızda kontenjan ilan edilmemiş olup il genelinde ilan edilen kontenjanları seçebilmeniz için Tercih Dışı Durum bölümündeki İSTİYORUM ifadesini seçmeniz gerekmektedir.” Bu ifadeye göre 41. Seçeneği işaretleyip kontenjan seçebilmem gerekiyor. Ancak 41. seçenek ile yukarıdaki ifade çelişiyor. Çünkü 41. seçeneği işaretlediğimde tercih yapamıyorum, bakanlık beni il genelinde boş kalan yerlere atıyor.
Şimdi sorumu soruyorum : Bu çelişkili bir durum değil mi?
Merhaba öğretmenim, sorunuza hayır, çelişkili bir durum değil, diyorum. Nedenine gelince öğretmenim.
Sizin de buyurduğunuz gibi 41. Tercih hakkı verilmemiş olsaydı, eşinizin çalıştığı ilçede boş kontenjan olmadığı için atamanız yapılamayacaktı. 41. tercih hakkı ile eşinizin çalıştığı ilçe olmasa bile en azından aynı ilde (tabii boş yer kalırsa) çalışma imkanı verilmektedir. Bu, birisi İstanbul’da, tayin isteyecek olan eş de Van’da olan “ Bu kadar uzakta olacağımıza, farklı ilçelerde de olsak en azından aynı ilde olalım.” diyen bir öğretmen arkadaşımız için bir fırsattır. Ama birisi Silivri’de diğeri Tuzla’da da olabilir. Tuzla Silivri’ye Van’dan daha yakın sonuçta. O ilçelerdeki okulları niye seçme hakkı verilmediğine gelince, bakanlık önceliği özrü o ilçede olanlara vererek, imkan varsa öncelikle o aile birleşsin demek istiyor. Yani siz oraya gittiğinizde sonuçta belki yine birleşmemiş olacaksınız, ama diğeri kesinlikle birleşecek. Bilmem anlatabildim mi öğretmenim. Günlük hayattan bir örnek vereyim. Ama temsilde hata olmasın lütfen kimse yanlış anlamasın, bu olayı basitleştirdiğimi düşünmesin lütfen. Bütün öğretmen arkadaşlarımızın yaşadıklarını çok iyi anlıyor ve üzülüyorum. Tam 13 yıl birleştirilmiş sınıf okuttuğumu söylemem yeterlidir umarım. Keşke herkes sevdikleriyle birlikte olsa.
Siz ve ben sıfır araç almak için aynı galeriye gittik. İkimizin istediği araç da galeride yok, satış temsilcisi yeni araçların geleceğini ama hangisinin geleceğini bilmediğini söylüyor. Siz A, ben B aracını istiyoruz. İkimiz de parayı peşin yatırıyoruz. Siz diyorsunuz ki ben sadece A aracını istiyorum, ben de B’yi istiyorum ama A da olabilir. Günler sonra sadece A aracı geldi diyelim, bu araç sizin hakkınız mıdır yoksa benim mi? Bence sizin.
Saygı ve selamlarımı sunar, her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.