''Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dâhil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Millî Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir.''
6583 sayılı 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli (K) Cetvelinin ''IV- Diğer Ödemeler'' kısmının 5 nci maddesinde de; ''657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75′i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50′si oranında yapılır.'' ifadesi yer almaktadır.
şimdi, "fiilen öğretmenlik yapanlara......" ifadesinden bazı meb yetkilileri aylıksız izinde olmayan öğretmenler(aylıklı izinde olanlar-heyet raporlu olanlar dahil) yorumunu çıkarmaktadır.dolayısıyla daha önceki yıllar, aylıklı doğum izninde olanlar,heyet raporuyla sağlık mazereti olanlar eğitim-öğretim ödeneğini tam olarak almışlar. eksik ödenmesi yeni bir gelişme galiba. bence de "fiilen öğretmenlik yapanlar" ifadesi ile "göreve başlayanlara..." ifadesi yoruma çok açıktır.farklı değerlendirmeleri olacaktır. örneğin, sadece okulun açıldığı ilk hafta sağlık izinli bir öğretmen 1 hafta dolayısıyla eğitim-öğretim ödeneğini tam alamayacak mı? ancak % 75 ini mi alacak?
???bence böyle bir yaklaşım çok saçma bir uygulama olur....................