Sınıf öğretmenlerinin tayin amaçlı idareciliğe geçmesi;
Etik mi bilmem ama her türlü yazılı kurala uygun.
Onun dışında idarecilik kolay-zor, ağır-hafif gibi öznel yorumlar yapmak için nerede idarecilik yapılacak, öğretmen kadrosu nasıl, veli profili nasıl, bağlı olunan ilçe mem nasıl, hatta okulun ilçe mem'e yakınlığı bile öznel yorumları değiştirecek kriterlerdir.
sorun tam olarak bu zaten hocam. etik olmamasının yanında eğitim yönetimi dediğiniz alan ayrıca uzmanlık gerektiren bir bilim dalı.
bizim ülkemizde öyle görülmeyebilir ama dünya genelinde eğitim kurumlarında yöneticiler öğretmenlerden ayrı bir kadroda farklı bir meslek dalı olarak farklı haklarla ve sorumluluklarla çalışır.
siz her öğretmene yalandan bir mülakatla yönetici olarak görevlendirilme şansı tanırsanız, hatta yer değişikliği amacıyla idareciliği paravan olarak kullandırırsanız, o ülkede eğitim kurumlarının ve hatta sistemin çökmesi normal karşılanır.
bu işin bir kanunla düzenlenmesi ve tanımlanması, ayrıca belirli şartları taşıyan yönetici adaylarının objektif sınavlar sonrası yönetici olması ülkemiz adına gerekliliktir.
nasıl ki yoldan geçen herkes öğretmen olamıyorsa, her öğretmen de idareci olamaz.
"falancanın eniştesi yapıyor, ne olacak ben de yaparım", " benim zaten tayinim çıkmıyor idarecilik tek şansım" gibi bahanelerle yöneticiliği sığınılacak bir liman ya da kaçış yolu olarak görmeyi tüm meslektaşlarım adına yakışıksız buluyorum.