Ben yaptığım eski paylaşımlarda "elimin altındaki tüm kaynakların ses bilgisi konusuyla başladığını" yazmıştım. Bu konunun içine ünsüz benzeşmesi konusunu da almışlar. MEB kitabında, okulistik ve Morpa'da da yok zaten bu içerik. Ancak ben sınıfımda kaynak kitaba bağlı testler uygulamak istediğimde problem yaşadım ve bu konuya bugün giriş yaptım. Yaptığım işin de zümre arkadaşlarım için herhangi bir bağlayıcılığı da yok. Bahsettiğiniz metinle ilişkili dilbilgisi konularını da vermeye çalışıyorum dilimin döndüğünce.
NOT : Bu yıl nakil öğrencim geldi, üç basamaklı sayılarla iki basamaklı sayıları çarpıyor. Doğru olmasa da bunu yapanlar var sayın hocam. Herkes kendi doğrusunu yapmaya çalışıyor sadece.
Değerli zümrem sizin dışınızda birkaç zümre arkadaşım daha bu konuda olduğunu yazmış ve dosyalar bölümünde görünce merak uyandı bende.
Sene başında ders kitabındaki konu dağılımlarına ve kendi öncelik sırama göre dil bilgisi konularını dağıtmıştım ve ben bu yönde ilerliyorum. Her öğretmen arkadaşım kendi sınıf durumuna göre konuları veriyor, olması gereken de budur diye düşünüyorum. Burada hepimizin ortak derdi bu ders kitaplarına bakarak dil bilgisi konularını sistematik vermek mümkün olmadığıdır. Kendimize, ders kitaplarına ve sınıf durumuna göre rotayı belirlemek en mantıklısı.
NOT: Okulistik gibi sınavlara üye olan arkadaşlarım için sınavlarda sorular genellikle ders kitaplarındaki dil bilgisi konularından geliyor.Ücü öğretmenim okulistik değerlendirme sınav konularını paylaşmıştı. Öğrenciler sınavda hiç görmediği konularla karşılaşmaması adına sınavın amacına ulaşması için bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.
Selam ve Saygılarımla.