Elinize sağlık öğretmenim ancak progranizda eba tv yer almıyor galiba. Sonuçta öğrenciler eba tv yi de takip edecekler.
Zoom üzerinden yapılacak derslere sanırım hic bir öğrencinin internet kotası yetmeyecektir. Günlük 6 saat ekran basında olmak ise bizler için ayrı bir yorucu olacaktır. Koronodan kaçacağız derken göz sağlığımızdan olacağız.
Müdürümüz de bize sosyal ağlar üzerinden işleyeceğiniz derslere göre göre defter dolduracaksınız dedi.
Veliye ulaşmanın en kolay yolu whatsapp. Bende ders programını hazırlarken çoğunluğunu bunun üzerine yapmayı düşünüyorum. Ders Kitabi kontrolü, ödev kontrolü şeklinde yaparım.
Whaatsaptan beden eğitimi olmaz mı
oradan oynarız oyunlarımızı, resim çalışmaları da yapılabilir diye düşünüyorum...
Umarım en kısa zamanda yüz yüze eğitime geçeriz. Böylesi çok ama çok zor.
Çevrim içi ders gerçekten çok yorucu. Eğer tüm materyalleri siz hazırlıyorsanız, inanılmaz zor olacaktır. Burada bir bilgi-belge-uygulama birlikteliği sağlarsak işimiz daha kolay olacaktır. 6 saatli çevrim içi derse internet kotası da dayanmaz, öğrenci-öğretmen de. Günlük olarak 30 dakikalık 3, en fazla dört ders yeterli. Daha fazlası bence imkansız. yapılamaz mı? Elbette yapılır ama etkisi ne olur onu iyi hesaplamak gerek.
Kişisel olarak şöyle bir uygulamaya gitmeyi planladım ve uyguluyorum. Yukarıda da yazdığım gibi; günlük olarak en fazla 30 dakikalık 3 ya da 4 çevrim içi ders olacak. Öğrenme yükünün ağırlığını eş zamansız (asenkron) uygulamalara vereceğim. Bu konuda sanal dünyada çok fazla kaynak mevcut. Eksik kalan ya da kendime uygun olmasını isteyeceğim yerlerde kendi hazırlığımı kullanacağım.
Sanal sınıf uygulamasını (Google Classroom) çok etkili kullanıyoruz. Bunu da asenkron çalışmalar için kullanacağım.
Sanat ve spor etkinliklerinde kesinlikle eş zamansız çalışmalara yöneleceğim. Bu konuda hanemizde yer alan-alacak çalışmalarla birlikte pinterest ya da krokotak vb. siteler üzerinden de çalışmalar edinebiliriz.