hocam öğrencilerimiz çalışma kitaplarındaki etkinliklere neredeyse tek kelimelik cümlelerle cevap veriyor. sınıfın içinde konuştuğumuz zaman bir cümleyi söylüyor 2. cümle birinci'nin tekrarı ya da tersten söylenişi falan oluyor. mesajlarınızı okurken hayal ediyorum sınıfta nasıl olur diye? güzel şeyler sorgulayabilme ve düşünmeyi geliştirmek güzel ama sınıfta uygulayınca acaba başarılı olur mu Ya da biz iyi uygulayabilir miyiz tereddütlerim var. Ancak yine de yeni şeyleri öğrenmemize sebep olduğunuz için teşekkür ederim. İnşallah ileride yüz yüze eğitim de En az 1 defa da olsa felsefi bir konuda sorgulama yaptırmayı deneyecegim. Bakalım neler olcak
Bu çok uzun bir süreç ve cok fazla engeli aşmak zorundayız. Ama bir yerden başlamak gerek.
Kendini ifade eden çocuklar hayal değil. Bu çalışmayı haftada bir yapılacak bir etkinlik olarak dusunmek yerine sürece yayılmış olarak düşünmek gerekir sanırım. Düşünme nasıl her zaman olan bir eyleme bu da aynı.
Biz iki haftadır bunu uygulamaya çalışıyoruz. El yordamyıla, Okuduklarımdan öğrendiğim kadariyla uygulamaya çalışıyorum. İçine girdikçe nasıl sonsuz bir durumun içine girdiğimi, aslında ne kadar yetersiz olduğumu daha iyi kavramaya başladım. Bu da okumaya-öğrenmeye yöneltiyor. Gönül isterdiki eğitmen eğitimlerinden yararlanalım ama mevcut durumda zor oluyor.
Geçen hafta, 'Robin Hood' masalından yola çıkarak, 'iyilik-doğruluk' üzerine konuştuk. O kadar güzel bir katılım oldu ki.
Bu hafta 'Ağustos Böceği ile Karınca' masalından yola çıkarak karıncanın ve ağustos böceğinin davranışlarını sorguladık. İlk dersten daha iyiydi. Bu da beni umutlu kıldı.
Türkçe dersinde, 'En İyi Buğday' metninde çiftçinin davranışı üzerine konuştuk.
Yapın öğretmenim yapın. Birlikte yol alır, birbirimizi destekleri.