Öğretmenım düzlemı örnek verırrken ben denizi ve gökyuzunu kullandım sınırını göruyormusunuz dıye sorunca tabııkı denızın gökyuzunun başı ve sonunu gözukmuyor anlaşıldı sanırım ayrıca başı ve sonu gözukmeyen yolda düzleme örnek olabılır dedım sonrada 10 soruluk bır testle kontrol ettım anlaşıldı galıba test hatasız geldı
Merhaba öğretmenim affınıza sığınarak bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. Sonsuzluğa örnek olarak verdiğiniz "gökyüzü" ne katılıyorum ama "deniz" ve "yol" örneğinize katılmıyorum maalesef. Çünkü her ikisinin de sonu yani sınırları vardır. Büyük üstad Musa Eroğlu “
Yolun sonu görünüyor” derken, biz günlük hayatımızda “Yolun sonuna geldik”, “Yol burada bitti”, “Çıkmaz yol” derken bu söylediğimi ispatlamıyor muyuz?
“Deniz” için de sınıfımda iki öğrenci arasında geçen bir konuşmayı aktarayım. Ben “Denizin sonu var mıdır yok mudur?” diye sorduğumda bir öğrencim “Denizin sonu yoktur.” deyince diğer öğrencim sinirli bir şekilde “ Nasıl yok! Bir ucu burada. (Biz Antalya’nın küçük bir kıyı kasabasındayız) Buradan bir tekneye binip dümdüz gidersen Mısır’a varınca deniz biter, Allah Allaaaah!” deyip oturdu. Ben ve diğer öğrenciler bu tavrına çok güldük. Ama öğrencim haksız mı şimdi?
Sonsuz olan şeyin “kıyısı” olur mu? “Olmaz” diyorsanız “Deniz kıyısı” nı ne yapacağız.
Başta da söylediğim gibi, lütfen beni yanlış anlamayınız, ben sadece düşüncemi söylüyorum. Tek maksadım öğrencilerin kafasını daha fazla karıştırmamak. Saygılar sunarım.