sevgili arkadaşlar yardıma ihtiyacım var...
3.sınıfları 2.dönem atandığım yerde aldım.sınıfı aldığımda tam bir kargaşa hakimdi sınıfta öğretmen arkadaşlar ve müdür sınıfın öğrenci ve velilerinin çok sorunlu olduğu konusunda beni uyardı.Neyse ben sınıfı aldım sınıfı kontrol altına aldım herkes şaşırdı veliler bana teşekkür üstüne teşekkür etti bende çok mutluoldum gelelim sorunuma sınıfta bir tane öğrenci asıl sorun bu öğrenci çocuklar üzerinde hakimiyet kurmuş ben de ilk önce onu kontrol altına aldım sorun bitti ama zaman zaman kontrolden çıkıyor agrasif,top oynamayı çok seviyor onun isteklerini yapınca sorun yok ama kısıtlayınca sınıfta bana karşı geliyor sözlriyle diğer öğrenciler gözümün içine bakıyor görmezden geldim ailesine haber verdim pazartesi görüşeceğim bu çocuk arkadaşlarına şiddet uyguluyor tehtid ediyor annesi ile daha önce görüştüm ailesi ilgili ekonomik durum iyi evde şiddet yokmuş ne yapacağım bu çocuğu nasıl kazanacağım düşünüyorum bulamıyorum çocukla konuştum çözüm deil.çocuk akıllıda cuma günü derste bir etkinlik yapıyoruz türkçeden aslında anladığını biliyorum ama parmak kaldırıyor cevap hakkı verince anlamsız manasız cevaplar veriyor sırf sınıfın dikkatini çekip öğretmeni zor duruma düşürmek için daha önceki öğretmeni böyle yapıp canından bezdirmişler ama ben diğer öğrencileri onun etkisinden kurtarmayı başardım fakat onu da kazanmalıyım çünkü her daim onu kontrol çabası çekmek istemiyorum ne yapayımm bana bir fikir verin ne olur
Merhaba öğretmenim,
Sanırım erkek bir öğrenci bu. Erkek çocukların daha hareketli olması normal. Ancak bu öğrenci hem hareketli hem de olumsuz davranış eğilimi kazanmış olmalı. Dolayısıyla öncelikle veliden, hareketliliği konusunda bazı bilgiler almanız gerekli. Örneğin gebelik öncesi ve gebelik sırasında kullandığı folik asit miktarı (ki buna ceviz vb. folik asit içerek yiyecekler dahil), doğum esnasında yaşanan bir zorluk olmuş mu? Gebelik sırasında aşırı stres ya da üzüntü yaşanmış mı? vb. soruların ardından çocuğun hareketliliğinin fiziksel temellerini öğrenmelisiniz. Ardından çocuğun ev ortamında bir gününü nasıl geçirdiğini öğrenmekte yarar var ("Hayır" denildiğinde çocuğun tepkisi nedir, bu tepkiye ailenin yaklaşımı nasıldır, anne-baba arasında otorite boşluğu var mı, birinin evet dediğine öteki hayır diyor mu vb.). Tüm bu yanıtların ardından veliye mutlaka uygulanması gereken yaklaşımlar listesi vermelisiniz. Hareketlilik sınırını aşağıya çekmek için en önemlisi de çocuğun ya bir sportif etkinliğe kaydedilmesi ya da her gün minimum 1 saat parkta, bahçede koşmayı içeren oyunlar oynaması.
Davranış problemleri için de siz ve aile aynı yaklaşımı sergilemelisiniz. Yani sizin ceza ya da azarlama uyguladığınız bir durumda veli, "Öğretmenin çok doğru yapmış, öğretmenin haklı" vb. diyerek sizi desteklemeli. Sorun çözülene kadar hemen her gün çocuğun duymayacağı şekilde günü değerlendirmelisiniz.
İstikrarlı bir şekilde bu ve benzer uygulamaları devam ettirdiğinizde çocuk da sınırlarını fark etmek zorunda kalacak ve kurallara uyacaktır diye düşünüyorum.
Biraz uzun ve acele yazdım. Süreçte yaşananları paylaşırsanız destek olmaya hazırız sevgili zümrem.