Bir ülke geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu ne kadar çabuk kavrarsa o kadar çabuk gelişecektir.
Birilerinin kavradığınından eminim ama bunu pozitif değil negatif yönde kullanıyorlar...
Öğretmen toplumun manevi mimarıdır. Öğretmenin yüreğindeki saf ve katışıksız sevgi tükenmek bilmeyen bir kaynak gibidir. Bu kaynaktan fışkıran tertemiz duygular onu yüceltmektedir.
O sevgisiz hiçbir yere varılamayacağına her işin başında ve sonunda bir sevgi olduğuna inanır. Yani öğrencilerine hayatı sevmeyi, mutlu olmayı kısaca en güzel duyguyu; sevgiyi öğretir. İnsanlığın ufkunda parlayan güneş gibidir.
O sıcaklığı ile toplumu ısıtır, ışığı ile toplumu aydınlatır. Öğretmen sevginin, hoşgörünün, şefkatin sembolü olmuştur. O bir bahçıvan gibidir. Öğrencilerin kalbi de ekilmemiş tarla gibi. Öğretmen bu tarlaya tohum ekerse iyi verim alır. Ekmezse verim alamaz.
Bu bir yazıdan begenip aldığım bölüm hasan yiğit hocamızın dediklerine katılıyorum fakat su durumda olmamıza neden olanda olacak olanlarda bizlerin yani kıymetli hocalarımızın yetiştirdikleri.
arıpınar hocam sizede katılmamak elde degil bende sizin yazınıza istinaden bu bölümü ekledim ve çelişki nedenimi yazdım belki bendede hata olabilir bu sadece benim düsüncem
Çelişkiler içinde olmak kötü ama ben hakikaten bunu anlamıyorum baktıgımızda bir yerde bir hata var ama nerede ya özgür iradaeye sahip nesillerimiz yok yada bu nesilleri özgür iradae altında egitemiyoruz fazla detaya girmek istemiyorum ama bu bölüm bence herseyi anlatıyoo