Herkese günaydın
Sükut-u Hayal öğretmenim hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Allah her tür haksızlığı görüyor bir gün mutlaka hesabı sorulacaktır merak etmeyin. İdarecileriniz istese bu durumu yaşamanıza engel olabilirdi. Ancak Her işte bir hayır vardır. Belki yeni çocuklarınızın size daha çok ihtiyacı vardır.
Değerli zümrem bu konuda bir yazı yok ama sınıflarda her öğrencinin bireysel özelliklerine göre ilerlemesi esas (tabii bu müfredat ve mevcutlarla basıl olur bilemem ama
) o esasa dayanarak sınıfınızdaki her öğrenci için bile ayrı yazılı hazırlayabilirsiniz. İkinci sınıf seviyesinde bir çocuğa 4. sınıf seviyesinde sınav yaparsanız başarısız olacağı kesindir. Oysa sınavın amacı çocuklara not vermek değil ilerlemelerini ve durumlarını ölçmek olmalı. Benim özellikle matematik dersinde kaynaştırma öğrencisi olmadığı, herhangi bir zeka problemi olmadığı halde sınıfın çok çok gerisinde öğrencilerim var. Bu çocuklara normal sınavımı uygularsam alacakları not en fazla 10, 15 puan olacak. Ben onlara ayrı yazılılar hazırlayacağım. Dayanağım da az önce belirttiğim husus. Bana mantıklı gelen bu. Elbet sınıf geneli aynı sınavları olacak ancak geri kalan öğrencilere kendi seviyesine göre ölçme yapacağım. Okuma yazma çalışması yaptığım çocuğa eş sesli sözcük sormanın ya da iki basamaklı sayılarla işlem yapmakta zorlanan çocuğa 6 basamaklı sayı sormanın hiç bir mantığı yok bence. Bir de okur yazar olamadığı halde sözel dersleri çok dikkatli takip eden kaynaştırma öğrencime durumu sınav kağıdına belirtip imzalayarak soruları ben okudum cevapları o söyledi ben yazdım ve not verdim. Bunu sınav saatinin bitiminde yaptım ve diğer öğrencilerimin görmesini sağladım. Bu yola da başvurabilirsiniz bence.