LAN, GOBEL(ERKEK ÇOCUK) , ZABAH(SABAH), YEMAA(YEMEĞE) NA ZAMAN(NE ZAMAN) GİDECEĞİZ, MISMIL(DÜZGÜN) OTUR , ÜRELİĞİN(DÜN), BILDIR(GEÇEN SENE) GİBİ (ÇORUM ŞİVESİ) "WHAT İS YOUR NAME?" YERİNE "WAYY NEY MİŞ?" DÜZELT DÜZELTE BİLİRSEN.
Arkadaşlar bana göre 4. ve 5. sınıflarda ingilizce gereksiz, bu eğitim yine eskisi gibi 6.sınıftan başlamalı.Daha öğrencilere Türkçe'nin gramer yapısını anlatmadan ingilizce gramer yapısını vermeye başlıyoruz.Sakın yanlış anlaşılmasın yabancı dile karşı asla değilim ama bu sınıflarda ingilizce eğitiminin erken olduğunun düşünüyorum.Türkçemizin gelişimi açısından da bir sorun bence.Güzel dilimizi ingilizce sözcüklerle kirletiyoruz.Zaten genelde öğrenciler bir iki kelime ve cümleden başka bi şey öğrene miyorlar.Her zaman ana dille öğretimin daha uzun süreli ve ön planda olmasını isterim.Ama malum Dünya şartları İngilizce'yi resmi dil yaptı zaten.Erovizyonda(Bunu da Türkçe yazalım.) bile ingilizce söyledik.Neyse bu benim düşüncelerim,karşı görüşlere de her zaman saygım var.
Arkadaşlar görüşlerinize kesinlikle katılmıyorum. Her ne sebeple olursa olsun, günümüz şartlarında, İngilizce öğrenmek bir zorunluluk. Ayrıca 4-5.sınıflar bence de çok geç. Dil becerisi doğumla birlikte gelişmeye başlıyor. Ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi anlayacağınız. Gelelim Türkçe eğitimine: Sevgili arkadaşlar 4-5 te zaten topu topu haftada iki saat yabancı dil dersi var. Eğer siz illa ki öğrencilerinizin Türkçe lerini geliştirmek istiyorsanız seçmeli derslerinizde bu eksiğinizi rahatça giderebilirsiniz. Sanıyor musunuz ki 4-5 lere İngilizce öğretmek kolay. Çocuk daha isim nedir, sıfat nedir söyleyemezken biz önce Türkçesini sonra da İngilizcesini anlatıyoruz öğrencilerimize. Ancak bunda da şöyle bir değişiklik oldu yenilenen ilköğretim programı sayesinde İngilizce dersleri dilbilgisi yoğunluğundan kurtuluyor. 4.sınıf ders kitabını inceleyen arkadaşlar zaten bu değişikliği fark etmiştir. Sömürü olayına gelince bu bambaşka bir konudur. Bende en az sizler kadar vatanseverim. Ve hatta bu vatanseverliğin bir gereği olarak öğrencilerin yabancı dil öğrenmesini daha gerekli buluyorum. Neler olup bittiğini onların diliyle öğrensinler diye. Son olarak söylemek istediğim birde şu var; eğer İngilizceniz yetersiz olduğunu düşünüyorsanız lütfen öğrencilerinize telaffuz namına bir şey vermeyin. Çünkü 6.sınıfa geçtiklerinde onların yanlışlarını düzeltmek çok daha zor oluyor. Haddimi aştı isem affınıza sığınıyorum. Saygılarımla...
Şu an 2.859 kişi ve 125 üye var.