A World Of Differences A School Of Similarities Etwinning Projesi

 

“A world of differences, A school of similarities

 

“Farklılıkların Dünyası, Benzerliklerin Okulu”

 

PROJE SUNUMU

"Farklılıkların Dünyası,Benzerliklerin Okulu", farklı geçmişlere sahip öğrenciler arasında kültürel farkındalık ve karşılıklı anlayışı teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası bir eğitim projesidir. Bu girişim, farklı ülkelerden (Fransa, Türkiye, Yunanistan, İtalya, Romanya, Polonya, İspanya, Litvanya, Bosna, Portekiz, Slovakya) öğrencileri benzersiz kültürlerini, geleneklerini, gastronomi, sanat ve müziklerini keşfetmeleri ve kutlamaları için bir araya getiriyor.Projenin Türkiye ortaklarından biri de okulumuz 3/J Sınıfı öğretmeni F.Hümeyra ÖĞÜT ve öğrencileridir.

"Farklılıkların Dünyası, Benzerliklerin Okulu" projesi, farklılıkların eğitim gelişiminde bir engel değil, bir zenginlik kaynağı olduğu inancına dayanmaktadır.

 

Amaç, Birleşmiş Milletler' in Sürdürülebilir Kalkınma için 2030 Gündemi doğrultusunda çok kültürlülük ve çeşitlilik hakkında farkındalık yaratmaktır. Proje, farklı milletlerden ve kültürlerden gelen çocuklar arasında barış köprüleri kurmayı ve kültürel alışverişleri teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

AMAÇLAR VE HEDEFLER

Projenin temel hedefleri şunlardır:

  1. Kültürel Değişimi Teşvik Etmek: Öğrencileri kültürel miraslarını paylaşmaya ve dünyanın farklı yerlerindeki akranlarının geleneklerini ve yaşam tarzlarını öğrenmeye teşvik etmek.
  2. Karşılıklı Anlayışı Geliştirmek: Bizi küresel vatandaşlar olarak birleştiren farklılıkları ve benzerlikleri vurgulayarak çeşitliliğe karşı empati ve saygı geliştirmek.
  3. Sanat ve Beşeri Bilimleri Entegre Etmek: Öğrencilerin farklı kültürlere olan takdirini derinleştirmek için sanat, müzik ve mutfak sanatları gibi yaratıcı disiplinleri kullanmak.
  4. İşbirlikçi Öğrenme: Ortak etkinlikler, projeler ve sanal değişimler yoluyla öğrenciler ve öğretmenler arasında ekip çalışması ve iş birliğini teşvik etmek. Eylül'den Ocak'a kadar sürecek olan bu proje, kültürel sunumlar, sanal buluşmalar, işbirlikçi sanat projeleri ve yemek pişirme gösterileri gibi çeşitli etkinlikleri içerecektir. Öğrenciler bu etkinliklere katılarak yalnızca ufuklarını genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda daha kapsayıcı ve uyumlu bir dünya görüşü geliştirecekler. Nihai hedefimiz, öğrencileri çok kültürlü bir dünyada başarılı olmaya hazırlayan zenginleştirici bir eğitim deneyimi yaratmaktır.
  • 0 0
  • 18 Ekim 2024 00:23 27
  • fatmah
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK