slm arkadaşlar bu aile yardımı için daha öncede yazmıştım.evliyim ve eşim çalışmıyor vede SÖZLEŞMELİYİM ama daha alamadım. çünkü milli eğitimdeki memur ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ diye bir şey söyledi size vereceğimiz daha kesin değil dedi bi sorayım dedi.. işte böyle cevaplar verdi.
ben birleştirilmiş sınıfta tek öğretmenim benim şimdi bunu almam için ne yapmam lazım elinde sözleşmeli öğretmen aile yardımı alabileceğine dair bir belge olan var mı?
bu asgari geçim indirimi ne demek? BANA Bİ YARDIMCI OLURMUSUNUZ ÇOK ACİL BEKLİYORUM.
alıntı memurlar.net
/B sözleşmeli eş ve çocuk yardımı alır mı?
Soru:
Sözleşmeli öğretmenlerin eş ve çocuk yardımı alıp alamayacakları gibi konularda sitenizden bilgi talep diyorum. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim.
Soru özeti: 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 4 üncü maddesi hükmü uyarınca istihdam edilen sözleşmeli öğretmenlere eş ve çocukları için aile yardımı ödeneği ödenip ödenemeyeceği?
Cevap:
Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin ( B) bendinde "Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde, kurumun teklifi üzerine Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Bakanlar Kurulunca geçici olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. (36 ncı maddenin II- Teknik Hizmetler Sınıfında belirtilen görevlerde yukarıdaki fıkra uyarınca çalıştırılanlar için, işin geçici şartı aranmaz.)
Bunlara ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler ve bu hususlara ilişkin esas ve usûller Bakanlar Kurulunca kararlaştırılır.
Ancak, yabancı uyrukluların; tarihi belge ve eski harflerle yazılmış arşiv kayıtlarını değerlendirenlerin; mütercimlerin; tercümanların, Millî Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin, dava adedinin azlığı nedeni ile kadrolu avukat istihdamının gerekli olmadığı yerlerde avukatların, kadrolu istihdamın mümkün olamadığı hallerde, Bakanlar Kurulunca tespit edilecek esas ve şartlarla tabip veya uzman tabiplerin; Adli Tıp Müessesesi uzmanlarının; Devlet Konservatuarları sanatçı öğretim üyelerinin; İstanbul Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının; Milli Savunma Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve dış kuruluşlarda belirli bazı hizmetlerde çalıştırılacak personelin de zorunlu hallerde sözleşme ile istihdamları caizdir." hükmü yer almaktadır.
Mezkur Maddenin ikinci fıkrası hükmü uyarınca 06.06.1978 Tarih ve 7/15754 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kararlaştırılan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar 28.6.1978 tarih ve 16330 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Söz konusu Esasların 3 üncü maddesinde "Sözleşme ile çalıştırılacak personele sözleşme ücreti dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve sözleşmelere bu yolda hüküm konulamaz." denilmektedir.
Yukarıda yer verilen mevzuat uyarınca 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi uyarınca sözleşmeli uyarınca istihdam elden personele eş ve çocukları için aile yardımı ödeneği ödenmesi imkanı bulunmamaktır