Atatürk'ün saat kaçta öldüğü belli değildir.Ağrıları artmış yanındakileri dokyorları dışarı çıkarmıştır.Her ne kadar yanına girmek isteseler de Atatürk bağırarak kabul etmemiştir.Sabah odaya girdiklerinde Atatürk'ün ölmüş olduğu görülmüştür.
Lütfen biraz araştıralım.
Bu soru bir dönem benim de kafamı kurcalamadı değil fakat okuduğum tüm kaynaklar acaba 9'u 5 geçe öldü mü kuşkusunu çürütüyordu.
Atatürk kaçta öldü?
Yüce Önder
Atatürk saat kaçta öldü? Gerçekten saat 9'u 5 geçe mi? Yoksa 7'yi 5 geçe mi? Bu ikirciklenme
Çetin Altan'ın bir yazısı üzerine başladı... Televizyon tartışmalarına yansıdı... Gündeme oturdu... Acaba gerçekten
Atatürk'ün ölüm saati konusunda aldatıldık mı? Doğrusu nedir?
Bakınız
Çetin Altan yazısında ne demişti:
"...Gazi'nin 9'u 5 geçeden 2 saat önce öldüğünü eski başbakanlardan Ferit Melen yakınlarına söylemişti. Ben de onlardan duydum... Gazi'nin aramızdan ayrıldığı dönemde Başbakan olan Celal Bayar, her 10 Kasım'da yapılacak anma törenlerini memurların işe başlama saatine göre ayarlamayı daha uygun görmüş ve Gazi'nin gerçekteki ölüm saatini "9'u 5 geçe" olarak değiştirmişti..."Bu duyumun doğruluğunu araştırmak için çok uzağa gitmeye gerek yok.
Atatürk'ün ölüm raporları nerededir?
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Tarihi Müzesinde...
Bu meseleleri en iyi kim bilir? Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör
Aslan Terzioğlu... Sayın Terzioğlu son tartışma karşısında acı acı gülüyor... Peşinden diyor ki:
- Atatürk öldüğünde yanında bulunan tek hekim olan
Dr. Mehmet Kamil Berk, Atatürk'ün hastalığıyla ilgili notları kendi ölümünden sonra açılmak üzere Müzemize bırakmıştı. Bu notlar 1995 yılında açıldı. Ata'nın ölümüyle ilgili bölümde şu satırlar görüldü:
"...Son koma, vefatından takriben iki gün evvel gelmeye başladı.. Ve tatbik edilen tedavilere ve daimi oksijen koklatılmasına rağmen 10 teşrini sani 1938'de saat 9'u 5 geçe teslim - i ruh eyledi. Çenesini ipek mendili ve ayak başparmaklarını bir pansuman sargıyısla bağladım."Atatürk'ün ölüm raporu da kendisini tedavi eden hekimlerce yazılmış ve imzalanmıştır. Tıp Tarihi Müzesinde bulunan bu raporda da saat açıkça belirtiliyor:
"10 teşrini sani sabah 9'u 5 geçe çok muazzez ve büyük hasta terki hayat etmiştir...."
Raporun altındaki imzalar:
Prof.Nihat Reşat Belger, Prof. Mim Kemal Öke, Prof. Neşet Ömer İrdelp, Prof. Nurullah Diker, Prof. Süreyya H. Serter, Prof. Akil Muhtar, Dr. Kamil Berk, Dr. Abrevaya Marmaralı, Dr. Asım Arar...Bu belgeler ve imzaları yok sayıp... Bir söylentiye kulak vermek daha gerçekçi görünüyorsa... Söylenecek birşey kalmaz tabii...
Başka bir yazı için;
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Sizin derlediğiniz yada okuduğunuz kaynak varsa okumak isterim....