Bilgisayardan Anlayan Arkadaşlar Yardım

Çevrimdışı suleyman45

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 16.696
  • 27.499
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 16.696
  • 27.499
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 02 Kas 2012 16:37:24
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
vlc yi de kurdum ama sadece 3 sn sini gösteriyor. çalışmadı yani cd. flash player da yüklenmiyor...

Hocam, [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] 'inizi güncelleyin.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] yükleyin.

Son olarak da GOM Player'in websitesinde [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] var onu yükleyin

Bunların yardımcı olacağını düşünüyorum başka bir yol olarak.

Ayrıca flash içerikleri web tarayıcınızda da açabilirsiniz.

Aslında CD'den olsun, CD'den içeriği kopyalayıp bilgisayarda çalıştırılmış olsun uygulamanın otomatik çalışması gerekir.

Çevrimdışı olasılık

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 239
  • 711
  • 239
  • 711
# 02 Kas 2012 16:50:44
hocam daha basit bir şey yapacaz ama öncelikle cd açtığınızda dosya isimleri ve şekilleri lazım veya cd açinca bana ekran resmini çekin

ctrl +  alt + print screen sysRq   bunlara aynı anda basın 3 tus   yani sonra painti açin yapistir deyin onu buray aekleyin cd içindekilerin formatlarına bakalım orada çözeriz olayıı

Çevrimdışı diaydiay

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 473
  • 232
  • 473
  • 232
# 02 Kas 2012 17:09:58
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
arkadaşlar windows7 etkileştirme ürün anahtarı istiyor ne yapmam gerek yeni format attırmıştım ürün anahtarım yok yardımcı olabilirseniz sevinirim
aynı sorun bendede var ürün anahtarı nedr

Çevrimdışı olasılık

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 239
  • 711
  • 239
  • 711
# 02 Kas 2012 17:16:20
buraya bir göz atınn bence

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı suatin

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.659
  • 57.192
  • Müdür Yardımcısı
  • 12.659
  • 57.192
  • Müdür Yardımcısı
# 02 Kas 2012 17:21:09
Samsung SCX 3405 çok fonksiyonlu yazıcı aldım. Toneri bitti. :D
Şimdi toner dolduran amcalarıma sordum. Yazılım için 50 TL dolum için 30 TL istiyorlar. Ben Gitti Gidiyordan yazılımı buldum 20 TL
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Satan kişiye mesaj attım sizin yazıcıya oluyor. Siz seri numarası,CRUM numarası ve Firmware versyon numarasını gönderin ben size online olarak bir dosya yollayacağım yüklemesi kolay dedi.

Ayrıca toner tozu baktım bir sürü çeşit var. 25 TLden 60 TLye kadar fiyatlar ürünler değişiyor. Ben hangi toner tozunu kullanacağım. Bilen birisi yardımcı olabilir mi? 1 Kg toner tozuyla 10 dolum yapılıyormuş yani 1 dolum bize 3-5 TLye gelecek.

Tonerci amcamın 80 TL istediği işlemi ben 25 TLye mal edebilir miyim? Bu işin riskleri var mı? Zümreleriminde dolumunu yapabilirim. Çocuklarda 1 kuruş katkı yok. Lütfen bu işlerden anlayan birisi bana yardımcı olsun. Toner dolumunun videosunu izledim bana çok basit geldi. Bilmiyorum siz ne dersiniz?

Çevrimdışı olasılık

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 239
  • 711
  • 239
  • 711
# 02 Kas 2012 17:27:19
Toner doldurmak için yapmanız gerekenleri size detaylı bir şekilde açıklayayım.
Tonerimizin 2 tarafında vidalar bulunmaktadır.Bir tarafında 3 vida diğer tarafında tek vida bulunmaktadır.İki tane vidanın bulunduğu taraftaki üstteki kapağın tutulmasını sağlayan 2 vidayı öncelikle söküyoruz.Ardından tonerin drumının üzerinde bulunan yayı dikkatlice söküyoruz ve drumımızı çok hassas zarar gelmeyecek şekilde yerinden çıkartıyoruz.Özellikle hatılatayım drumı 10 dakikadan fazla gün ışığına maruz bırakmayın aksi takdirde yeni bir drum almak zorunda kalırsınız.Drumı dikkatlice söktükten sonra drumın altında bulunan ve druma paralel şekilde duran plastik döndürme silindirini söküyoruz.Drumı güzelce yumuşak bir bezle siliyoruz.Çok dikkatli olun drum çizilmesin.Aksi halde çıktılarınızın üzerinde çizgiler meydana gelir.Bu aşamadan sonra tonerimizi 2 parçaya ayırmamız gerekecek.Bunun için tonerimizin 2 tarafında bulunan ufak mil şeklindeki metal parçaları tonerin içinden dışarıya doğru ittiriyoruz ve ardından tonerin dış kısmından bir pense ya da kargaburun vasıtasıyla söküp alıyoruz.Metal milleri söktünten sonra tonerimizi rahatlıkla 2 parça haline ayırabiliriz.Parçalardan bir tanesinde atık toz haznesi diğerinde ise kullanılacak toner toz haznesi bulunmaktadır.Bu aşamada atık toz haznesini ve onu oluşturan parçaları temizlememiz gerekecek.Bunun için atık toz haznesinin metal kapağını tutan 2 vidayı söküyoruz.Bu metal plakayı ve atık toz haznesinin içindeki atık tozları güzelce bir temizliyoruz.Eğer ufak elektrikli süpergeniz varsa işiniz çok daha kolay olacaktır.Eğer yok ise bir boya fırçası yardımıyla atıktoz haznesindeki atık tozları sağa sola dağıtmadan dikkatlice temizliyoruz.Eğer bu işleri yaparken eldiven ve maske kullanırsanız sizin için sağlık açısından zarar görmezseniz.Biliyorsunuz ki bu toz sağlığa zararlıdır.Atık toz haznesinin temizliği bittikten sonra metal kapağı yerine takıp vidaları tekrar sıkıyoruz.Şimdi tonerin diğer parçasıyla işimiz olacak.Tonerin 2. parçası toner tozunu dolduracağımız haznedir.Ama dolum yapmadan önce manyetik silindiri dikkatlice yerinden söküyoruz.Burada dikkatli olun manyetik silindirin mıknatıslanma özelliği olduğundan dolayı üzerinde toner tozlarıbulunacaktır.Çıkartırk en ucunda siyah bir yüzüğe benzeyen parçanın kaybolmamasına dikkat ediyoruz.Onu da düzgünce siliyoruz ve bir kenara koyuyoruz.Ardından bu 2. parçanın üzerinde tek vida ile tutturulmuş kapağı çıkartıyoruz.Dikkat ederseniz kapağı çıkardıktan sonra toneri dolduracağınız bölümün tıpasını görmüşsünüzdür.Tıpayı söküyoruz ve daha önceden tonerimizin içerisinde kalmış olan toner tozlarını temizliyoruz.Tabi bu sizin tercihinize kalmış birşer ben genelde temizliyorum ama temizlemezseniz de herhangi bir zararı yoktur ve üzerine toner tozu ilave ederek kalan tozu da kullabilirisiniz.Ama yine de temizlik imandan gelir diyerek ben temizlemenizi öneririm.
Temizlik işlemlerimiz bittikten sonra dolum aşamasına geldik.Bu aşamada çok dikkatli olmanızı öneririm.Dolum sırasında aldığınız tozu toner toz haznesine koymak için bir huni kullanın.Huni temiz ve kolay doldurmanıza yardımcı olacaktır.Burada dolumdan önce ilk yapılacak şey manyetik silindiri kendi yuvasına takmaktır.Aksi halde doldurduğunuz tonerler olduğu gibi dışarı akacaktır.Bunun olmasını istemiyorsak kesinlikle toneri doldurmadan önce manyetik silindiri takın.Ardından doluma geçebilirisiniz.Tonerimize yaklaşık 120 gram toner tozu koymalısınız.Aldığınız toner tozu mutlaka sizin yazıcınız için uygun olmalıdır.Rastgele bir toner tozu alırsanız toneriniz zarar görebilir.Toner tozu doldurma işlemini de hallettikten sonra toz haznesinin tıpasını kapatıyoruz.Artık yavaş yavaş tonerimizi toplamaya başlayabiliriz.İki ayrı parçayı birleştirmeden önce 1. parçanın üzerine plastik silindiri ve drumı yerleştirin ve metal milleri yine yerine takın ve kargaburunla hafifçe yerine doğru ittirin.Metal millerin yerine oturduğundan emin olduktan sonra 2. parçanın kapağını takın.Birinci kapağı takmadan önce drumı sökerken çıkardığınız yayı kesinlikle yerine takın.Eğer takmazsanız drum yazdırmaz ve beyaz kağıt elde edersiniz.Yayın ardında drumın yanındaki kapağı takın ve söktüğünüz vidaları tekrar yerine takın ve güzelce sıkın.Eğer tüm takma işlemleri bittikten sonra tonerinizi yazıcınıza takabilirsiniz.Tam verim alabilmek için 2-3 kere yazıcıdan çıktı alın.İlk çıktılarınız biraz tozlu olur ama 3. çıktıdan sonra herşey normale döner.Herkese şimdiden kolay gelsin.Umarım toner doldurma videosu ve toner nasıl doldurulur konusunda anlattıklarımın sizler için bir faydası olmuştur.


bu alıntıdır ben okudum seyrettim bana basit geldi hocam birazda el becerisii

Çevrimdışı suatin

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.659
  • 57.192
  • Müdür Yardımcısı
  • 12.659
  • 57.192
  • Müdür Yardımcısı
# 02 Kas 2012 17:52:11
Öğretmenim çok teşekkür ederim. Bu videonun anlatımını yapmışlar. İzledim bence zor değil. Ama kafama takılan zannedersem yazılım atınca garanti dışı kalıyormuş. Korkuyorum ya bir sorun çıkarsa garantide olmazsa makina çöpe gider. Ama şimdi kalkıp yeni toner almakda pek akıllıca gelmiyor kararsız kaldım.


[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı ...yolcu...

  • Tecrübeli Üye
  • ****
  • 260
  • 520
  • 260
  • 520
# 02 Kas 2012 20:48:19
Arkadaşlar Pdf Şeklindeki Dosyada Nasıl Değişiklik Yapılabilir. Gereken Konuları Seçmek İstiyorum Da.

Çevrimdışı fb_rebel

  • Uzman Üye
  • *****
  • 1.995
  • 7.977
  • 2. Sınıf Öğretmeni
  • 1.995
  • 7.977
  • 2. Sınıf Öğretmeni
# 02 Kas 2012 20:55:09
fine reader
programı ile pdf dosyanızı worde çevirip üzerinde değişiklik yapabilirsiniz.

Çevrimdışı suleyman45

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 16.696
  • 27.499
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 16.696
  • 27.499
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 02 Kas 2012 21:00:49
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Arkadaşlar Pdf Şeklindeki Dosyada Nasıl Değişiklik Yapılabilir. Gereken Konuları Seçmek İstiyorum Da.

Word'e dönüştürücü program kullanabilirsiniz yada bunu interaktif olarak yapan siteler var.

Lisanslı bir Adobe Acrobat Reader ile değişiklikler yapabilirsiniz.

Foxit Reader var, kullanmadım ama o da çokca kullanılan bir PDF reader programı.

Çevrimdışı razor065

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 1.129
  • 1.252
  • 1.129
  • 1.252
# 02 Kas 2012 23:07:34
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Öğretmenim çok teşekkür ederim. Bu videonun anlatımını yapmışlar. İzledim bence zor değil. Ama kafama takılan zannedersem yazılım atınca garanti dışı kalıyormuş. Korkuyorum ya bir sorun çıkarsa garantide olmazsa makina çöpe gider. Ama şimdi kalkıp yeni toner almakda pek akıllıca gelmiyor kararsız kaldım.


[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

ben bu gün kendi tonerimi kendim doldurdum dikkat etmek gerek bende video var nasıl olsa doldururum diye düşündüm lakin için açınca süreç çok kafa karıştırıcı olabiliyor bir kaç hata yaptım bir miktar toz ziyan ettim bir parçayı yanlış takmışım onu fark rttim düzelttim ve şimdi tonerim çalışıyor ancak benim garanti derdim yoktu olsada 60 tl verip orjinal toner almam bence riske girin hocam ama toneri sökme sırasında sizde bir video çekin çünkü ney nasıl takılı sonra birleştirince sorun olabiliyor.

Çevrimdışı paycicek

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.512
  • 15.212
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 3.512
  • 15.212
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 02 Kas 2012 23:23:03
Mehaba arkadaşlar, bugün ilk ve ikinci derslerde dizüstü bilgisayarı sınıfta projeksiyonla pek güzel kullanırken 4. derste morpakampüs için tekrar açtım ve klavyenin çalışmadığını fark ettim, yeniden başlatayım, çözülür diye düşünüp resetledim. Ama bilgisayar açılmadı. Önce normal Toshiba yazısı geliyor tam açılacakken siyah bir ekran (sadece sol üst köşede minik bir beyaz yatay çizgi çıkıyor). Bu arada setuplara da giremiyorum, sanırım o da klavyenin çalışmamasından kaynaklı. Bilgisayara ne olmuş olabilir? Benim çözebileceğim bir yöntemi var mı?Değilse onarım maliyeti ne kadardır?

Çevrimdışı doganemin

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 12.544
  • 82.645
  • 12.544
  • 82.645
# 02 Kas 2012 23:35:05
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Mehaba arkadaşlar, bugün ilk ve ikinci derslerde dizüstü bilgisayarı sınıfta projeksiyonla pek güzel kullanırken 4. derste morpakampüs için tekrar açtım ve klavyenin çalışmadığını fark ettim, yeniden başlatayım, çözülür diye düşünüp resetledim. Ama bilgisayar açılmadı. Önce normal Toshiba yazısı geliyor tam açılacakken siyah bir ekran (sadece sol üst köşede minik bir beyaz yatay çizgi çıkıyor). Bu arada setuplara da giremiyorum, sanırım o da klavyenin çalışmamasından kaynaklı. Bilgisayara ne olmuş olabilir? Benim çözebileceğim bir yöntemi var mı?Değilse onarım maliyeti ne kadardır?
Merhaba öğretmenim. F8 'le Güvenli Modda başlatın diyeceğim ama "setuplara da giremiyorum" dediğiniz için bu çözüm devre dışı kalıyor.Probleminizin klavyeden kaynaklandığına kesin eminseniz, eğer varsa bir usb klavyeyi bilgisayarınıza takarak deneyebilirsiniz.Ayrıca siyah ekran çıkmadan önce "Windows" ile ilgili bir yazı çıkıyor mu?Bir de cdrom veya dvdromda cd veya dvd varsa çıkarıp tekrar başlatmayı dener misiniz?Bazen bu nedenle de başlatmayı durdurabiliyor.Saygılar sunarım.

Çevrimdışı suatin

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.659
  • 57.192
  • Müdür Yardımcısı
  • 12.659
  • 57.192
  • Müdür Yardımcısı
# 02 Kas 2012 23:39:21
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
ben bu gün kendi tonerimi kendim doldurdum dikkat etmek gerek bende video var nasıl olsa doldururum diye düşündüm lakin için açınca süreç çok kafa karıştırıcı olabiliyor bir kaç hata yaptım bir miktar toz ziyan ettim bir parçayı yanlış takmışım onu fark rttim düzelttim ve şimdi tonerim çalışıyor ancak benim garanti derdim yoktu olsada 60 tl verip orjinal toner almam bence riske girin hocam ama toneri sökme sırasında sizde bir video çekin çünkü ney nasıl takılı sonra birleştirince sorun olabiliyor.
Öğretmenim tamirat işlerinden anlarım söktüğüm parçayı asla unutmam sorun çıkacağını sanmıyorum orjinal toner 60 TL olsa hiç uğraşmam ama daha pahalı onun için mecburen garantiyi düşünmeyeceğim. Zaten yazıcılar öyle kolay kolay sorun çıkarmıyor. Bende Samsung SGH 4200 var evde 7 senedir kullanıyorum. Daha hiç bir sorun çıkarmadı. Allah'ın izniyle bu iştende alnımızın akıyla çıkarız.

[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Çevrimdışı cfrd

  • Çalışkan Üye
  • ***
  • 22
  • 371
  • 22
  • 371
# 02 Kas 2012 23:42:18
klavyenin bir tuşu takılı kalmış olabilir

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK