oğlunuz benim küçük oğluma çok benziyor.o da 2 yaşından itibaren çok güzel yaratıcı resimler çizmeye başladı görsel zeka hafıza çok iyi.4 yaşında okuyordu ama yoğunlaşma konsantrasyon zayıf.sadece sevdiği işlerde pür dikkat.küçük hikayeler yazıyordu bir ara resimli.oğlumda da da bir toparlayamama bazen bir kopma oluyor dağılıyor sanki.ödev yapmak eziyet ödev esnasında kırk soru sorar ödevle alakasız.ama o 1.sınıfta yerleşti bilseme.ben sınav demedimoyun dedim.zaten 6.5 yaşındaydı.2 aşamada da oyun oynamaya diye gitti.bu yüzden sakin geçirdi.ilk giriş olunca da sınav olduğunu anlamadı.hiç örnek soru demo bile göstermedim kaygılı bir çocuk çünkü.üstünlerle çalışan psikolog çok fazla düşünüyor düşünce yoğunluğu var dedi.bilsemdeki öğretmeni "sanki kapı pencere duvar onu çağırıyor öyle ki uyarıcılara açık ve bazen bu yüzden dağılıyor dedi"
psikolog bize dikkat güçlendirme seti,miniyup diye bir oyun ayrıca Q bitz ve katamino diye oyunları önerdi.düzenli yapsın dedi.mandala çizmek de iyi geliyor.hakkında hayırlısı olsun.
Merhabalar arkadaşlar, üçüncü sınıf öğrencilerim girdi sınava köy okulundayım inşallah güzel sonuçlar alırız. Okuyunca yazmak istedim hocam yardımcı olabilir bir fikir verebilirsiniz diye, çünkü insan kendi çocuğu hakkında nesnel kararlar veremeyebiliyor. 40 aylık bir oğlum var, bu sene 36 aylık ilken kreşe başladık okulda öğretmenimiz dikkat dağınıklığı olduğundan ve kas becerilerinin zayıf olduğundan yakınıyor. Bunun dışında ise dil gelişimi ve bilişsel gelişiminin önde olduğunu söylüyor. Şöyle ki duygusal ve duyusal olarak çok hassas, aklı sürekli bir şeylerde. En ufak şeyler dahi dikkatini çekebiliyor. Bir buçuk yaşında iken harfleri tanıyordu bir kaç aydır ise harfleri birleştirerek basit sözcükleri okuduğunu farkettim. 16 aylık iken sayıları ona kadar sayıp tanıyordu. Hatta öyle ki bir buçuk yaşında tüm şekilleri, renkleri, İngilizcelerini ;onar onar yüze kadar saymayı Türkçe ve İngilİzce olarak biliyordu. Bunun dışında aynı şekilde iki yaşında iken klasik müzik parçalarını dinlediğinde kime ait olduğunu da söylüyordu. Üç yaşından beri de farklı soruları var, insanın nasıl oluştuğunu, hücreyi, atomu, fosilleri, gezegenleri çok merak ediyor. Mesela Dünya'nın neresinde olduğumuzu, insanın önce hangi yapısının oluştuğunu, atomun elektronlarını, hücrenin yapısında ne olduğunu, makinelerin nasıl çalıştığını daha bir sürü bu tarz konuyu merak ediyor. Her gün deney yapmak istiyor. Her gün en az bir saat kitap okumamı istiyor, bir kitabı baştan sona ezberlemiş çok basit bir kitap olmamasına rağmen. Ve çok hareketli uyku ile arası hiç yok. En ufak sese kokuya karşı çok duyarlı. Bir öğretmen olarak bunlar gözlemlerim tabii kargaya yavrusunun kuzgun görünmesi durumu da var. Sosyalleşme sorunlarımız oluyor zaman zaman aşırı kaygılı halleri olabiliyor, kafasına çok taktığı şeyler olabiliyor, psikomotor olarak geri kaldığı şeyler olabiliyor. Ben ne yapabilirim oğlum için test mi yaptırmalıyım ya da yaptırmamalı mıyım en uygun olan zaman nedir bunun için, yardımcı olabilir misiniz