Günaydın arkadaşlar.
Bende bir faranjit belası var. Buna ne iyi gelir. Her ay hastalanmaktan bıktım.
Geçmiş olsun öğretmenim. Öğretmenin meslek hastalığıdır bu faranjit belası. ağız ve burun yoluyla aldığımız tozlar sayesinde olur benimde başımın belası. çözümü sabahları ılık su içerek sağlamaya çalışıyorum. ancak yinede epey çözüm söylemek istiyorum size.
![Mutlu :)](/cdn/sm/default/smiley.gif)
Boğazın iyota batırılan pamuklu bir çubukla silinmesi rahatlatıcı özelliktedir.
Kristal tuz eriği yardımıyla yapılacak boğaz gargarası faydalı olur.
Bir bardak kaynamış suyun içinde, bir tatlı kaşığı adaçayı koyarak demleyip, bununla boğaz gargarası yapılmalıdır. Ayrıca bu şekilde hazırlayacağınız adaçayını, günde 3-4 fincan içmelisiniz. Adaçayı antiseptik özelliğine sahip bir bitki olduğundan, hastalığın iyileşme sürecini hızlandırır.
Enfeksiyonları önlemek için, sarımsak ve ekinezya kullanılmalıdır.
Limon ve ananas suyuyla yapılacak boğaz gargarası rahatlatıcı etki yapmaktadır.
Kuru soğanı ezerek, suyunu çıkarın. Bunu gün içerisinde 4-5 defa bir tatlı kaşığı için.
Hatmi çiçeği, kökü ve yapraklarının herhangi birini kullanarak, hazırlayacağınız karışımla boğaz gargarası yapmanız, boğaz ağrılarınızın giderilmesini sağlayacaktır.
Servi kozalağı ve şakayık çiçeğini ezip, balla karıştırın. Karışımın reçel kıvamında olması gerekiyor. Bunu yemek öncesi ve yemek sonrasında bir çorba kaşığı yemelisiniz.
Kedi otunun kurutulmuş saçaklarını ezin. Bunu suyun içinde on dakika kaynatın. Karışımı süzerek, içine bal ilave edin. Şurup kıvamında hazırladığınız karışımdan, gün içinde üç bardak içebilirsiniz.
Kaynamış sıcak suda nilüfer çiçeğini yirmi dakika kadar demleyin. Bunu balla şerbet kıvamında tatlandırın. Yemeklerden önce ısıtarak bir fincan için. Boğazınızdaki enfeksiyon için tedavi edici özellikte bir karışımdır.
Sıcak suyun içinde demlediğiniz mine çiçeğini süzün. İçine bal ilave edin. Bunu gece yatmadan önce bir bardak içmelisiniz.
Menekşe, ebegümeci ve papatya karışımını sıcak suda demleyin. Karışımı süzerek bir gün boyunca dinlendirin. Bunu üç kez ısıtarak, birer bardak içebilirsiniz.
Hatmi yapraklarını sirke ile kaynatın. Süzdükten sonra bununla gargara yapabilirsiniz. Bitkinin tohumlarını sıcak suyun içinde on dakika bekleterek, ılık olarak içerseniz, boğazlarınızda oluşan ağrıyı dindirecektir.
Mersin ağacı çiçeklerini kurutarak, sıcak suda demleyin. Bunu balla tatlandırıp, yemeklerden önce bir bardak içebilirsiniz. Mersin ağacının meyvelerini ezerek balla karıştırıp, yemekten önce bir yemek kaşığı yemelisiniz.
Mine çiçeklerini ezerek, yumurta sarısı ile karıştırın. Karışım yakı kıvamında olana kadar karıştırın. Bunu sıcak suyla ıslatılmış bir bezin üzerine koyarak, boğaz bölgesinde tutun. Boğazlarda oluşan ağrı ve şişliğe iyi gelecektir.
Hatmi kökü, keten tohumu ve sumak suyun içinde yirmi dakika kaynatılır. Karışımın suyu iyice süzülür. Elde edilen posa bir tülbentle sarılarak, boğaza konur. Bu hazırladığınız karışım boğazdaki şişlikler için faydalı olacaktır.