[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Köylüye ve çocuklarına değer ve destek vermek sadece ve sadece, hepimizin sofrasını güzelleştirir arkadaşlar.
Köy okullarını, bir kapandığı zaman, bir sosyete yardım ettiği an , bir de çoluk çocuk sahibi olup, hayat enerjimizin bittiği, işçi-memur emeklisi olup, domates, soğan, kuru fasulye, kırmızı biber, mısırın pazardaki fiyatını görünce hatırlıyoruz.
Hatırlamıyorsak, bu bitkilerin, Dünya'nın en güzel topraklarına, dışarıdan ithal edilmesine ses çıkarmıyoruz. "18 May 2017 23:22:58"
Sayın hocam, köy okullarındaki tek sıkıntı birleştirilmiş sınıf eğitimi, ben sabah yarım saat erken gidip 3 soba yakıyorum, sonra dersime giriyorum, çıkışta araç bulabilirsem ilçeden istenen evrakları götürüyorum, akşam gelip 3 sobayı boşaltıp tekrar hazırlıyorum, okulu süpürüp silip çıkıyorum. Bunlardan gocunmam, bize okul yetkilisi vasfı verilmişse yapmak zorundayım. Lakin sınıf mevcutları dengesiz. Bizde 1. sınıfta 8 öğrenci, 2. sınıfta 6 öğrenci, 3. sınıfta 2 öğrenci, 4. sınıfta 7 öğrenci, ana sınıfında da 8 öğrenci var. Nasıl müstakil eğitime sokacağız bu mevcutları. Okulda internet yok, okulun müstakil müdürü yok, okulun ilçeyle yazışmaları sıkıntı, okulun fiziki ihtiyaçları yetersiz, fiziki sıkıntıları bir şekilde el birliğiyle çözdük diyelim, ben 4 farklı köy okulunda çalıştım, hepsinde müdür yetkili pozisyonunda görev aldım. Müstakil sınıflı büyük okullarda da 10 senelik tecrübem var. Asla birleştirilmiş sınıfta müstakil sınıfta verilen eğitim kalitesine ulaşılamaz. Meb her sınıf için köye bir öğretmen atayıp, idari işler için de bir müdür görevlendirebilirse köy okullarına evet yoksa öğrencinin kendi müfredatını tam olarak alabilmesi için taşımalı eğitim olmak zorunda.