hayalperestlik önemli bir meziyettir. Dünyayı değiştiren insanlar, bunu hayelperestliklerine borçludur. hayaller kurarken ayaklarımızın yere sağlam basmasıda öenmlidir. benim hayatım değiştiren dünyaya farklı gözle, farklı pencereden bakmamı sağlayan, yeni ufuklar açan birçok insan olmuştur. her olayda bir mana gizlidir. yaşamış olduğumuz sıkıntılara bu perspektiften bakalım. öğretmenler gerçek olanlar karşılaşıyor günlük hayatlarında, ki buda doğal bir süreçtir. ondan ötürü söylenecek pek söz yoktur. hayatlarını idame etmeleri için bu sorunları aşmaları gerekiyor. ayrıca öğretmenlerin sizin de dediğiniz gibi "kendini gerçekleştirmiş" olmaları ülkemize ve milletimize büyük fayda sağlayacaktır; ancak kişilerin kendini gerçekleştirmesi için 1. Fizyolojik gereksinimler 2. Güvenlik gereksinimi 3. Ait olma gereksinimi 4. Sevgi, sevecenlik gereksinimi 5. Saygınlık gereksiniminin karşılanması gerekir. bu ihtiyaçların karşılanamadığı takdirde bireyin/öğretmenin kendini gerçekleştirmesinin mümkün olmayacağını siz benden daha iyi bilirsiniz.
Öncelikle teşekkür ediyorum öğretmenim. Aynı şeyleri düşünüyoruz ama ben biraz daha hayalperestim sanırım. Gerçekçi olunduğu zaman görünenler alenen ortadayken gene de bir şeyleri değiştirmek adına çabalamak gerekiyor.
Aslında günlükte resmen sizi haklı çıkarırcasına aleni ibretlik fotoğraflar yansıtıyor. Teftiş olmayı önemsemek ÖĞRETMENce daha önemli olduğu sürece, öğrencim "babam ölse beni liseye göndermez" diye ağladığı sürece, (ki aynı öğrenci 6-7-8'e bile devam edemeyecek) çok da hayallere yer yok. Kendini gerçekleştiren öğretmen teftiş olsa ne olur olmasa ne olur?? Okuyamacağı aleni ortada bir öğrencisi için gerekirse canını ortaya koyacak öğretmenler yetişmediği sürece ne değişebilir?