yeter artık ya...bi taarfa cümel yazıdr harf öğret bi tafa çıkarma bi tarafa sıvı ölçüleri... dünyada böyle uygulama başka ülkelerde var mı acaba??
Bu uygulama herkesi kandırıyor,mağdur ediyor.Yudrt dışında buna gülüyorlar .Ya biz hangi devirdeyiz.
Biso uygulaması kimseyi kandırmıyor. Ülkemizin ve çoğu ülkelerin kaderi. Köyler var oldukça bisolarda var olacak.Köyler bir ülkenin üretim merkezidir. Bisolar kapanırsa insanlar köyden göçecek ya da köy kaderine terk edilecek okul olmayan köyün ya da bir yerin hali içler acısı olacaktır eminim.Bazı köyler var ki ilçe merkezlerine 30-70km mesafede karda kapanan yollar malesef git gele engel oluyor. Köyler biterse bir ülkenin geleceği de tehlikeye girer.
M.Kemal ATATÜRK boşuna köylü milletin efendisi dememiştir eminim. Köyde biraz sabır gösterirseniz gerçekten tevekkül edip herşeyi kulak arkası edip işinizle ilgilenirseniz kimseye aldırış etmesseniz kötü niyetlilere sabır derseniz hak edilen saygıyı göreceğinizden eminim. Hem de şehirde görülmeyen bir saygıyı...Bunlar şahsi ve nacizane görüşüm.
Bisolar ve hangi ülkelerde olduğu hakkında bir yazı:
Birleştirilmiş sınıflarda öğretim, Türk Milli Eğitim Sistemi’nde eskiden beri uygulanmaktadır. Türkiye’de bu uygulamayı zorunlu kılan üç temel neden vardır. Bunlar; öğrenci sayısının azlığı, öğretmen sayısının azlığı ve derslik sayısının yetersizliğidir. Yaklaşık 17 bin birleştirilmiş sınıflı okulun, 7 500’ünün tek öğretmenli olması, öğrenci sayısının azlığının en önemli neden olduğunu göstermektedir.
İstatistiklere göre mevcut ilköğretim okullarının yarısına yakını birleştirilmiş sınıflı okullardır. Bu okullarda görev yapan öğretmen ve öğrenim gören öğrenci sayısı bağımsız sınıflardakilerin yaklaşık (% 10)’u kadardır.
Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve coğrafi koşulları birleştirilmiş sınıflar uygulamasını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Türkiye’nin tüm illerinde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullar vardır. AB ülkelerinin hemen hepsinde, ABD’de, Japonya ve Kanada gibi pek çok ülkede de birleştirilmiş sınıflar uygulaması yapılmaktadır.
Birleştirilmiş sınıf uygulamasını daha etkili ve verimli duruma getirmek için değişik dönemlerde çalışmalar yapılmış, programlar hazırlanmıştır. 2000–2001 öğretim yılına kadar “Birleştirilmiş Sınıflar Programı” İlkokul (İlköğretim I. Kademe) programı içinde ayrı bir program olarak yer almaktaydı. 2000–2001 öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi.
Talim ve Terbiye Kurulu'nun 18.05.2000 tarih ve 122 sayılı kararıyla 2000–2001 öğretim yılından itibaren uygulamadan kaldırılan programların yerine, müstakil (bağımsız) sınıflarda uygulanan; "fen bilgisi", "sosyal bilgiler" ve "hayat bilgisi" programlarının birleştirilmiş sınıflarda da okutulması kararlaştırıldı.
Bu uygulama ile,
İlköğretim okullarında aynı programın uygulanması,
Eğitim-öğretimde birlik ve bütünlüğün sağlanması,
İlköğretim okullarında program farklılığından doğan sınıf uyumsuzluklarının ortadan kaldırılması,
Ölçme ve değerlendirmede, üst öğrenime yönlendirmede bütünlüğün sağlanması, hedeflenmişti.
Yapılandırıcı yaklaşıma göre hazırlanan 2004 İlköğretim Programı (1–5), öğretme-öğrenme süreci ve öğretmenin rollerinde önemli değişiklikler getirmektedir. Çağımızdaki gelişmeler, bireylerin kendilerine aktarılan bilgileri aynen kabullenmeleri ve yönlendirmeyi beklemeleri yerine, bilgiyi yorumlayarak anlamlandırmaları ve yeni bilgiler üretmelerini gerektirmektedir. Bireylerin bilgiyi ezberlemeleri yerine, bilgiyi anlamaları, yorumlamaları, üretmeleri ve bu becerilerini hayat boyu sürdürmeleri beklenmektedir. Konuşan, tartışan, soran, sorgulayan ve analitik düşünen bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Yazının tamamını okumak için kaynak :
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]