Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar zengin bir ülkedir.
Vah benim ülkem vah!!
Görülmemiş zenginlikler üzerinde oturan ama dünyanın en borçlu ülkesi nasıl olunurun en acı kanıtını ortaya koyan bir ülke sendromunu yaşıyor!
Ama sesi çıkmıyor!..
Gelen sömürüyor,giden sömürüyor!
Borcu her geçen gün katlanıyor!,
Geçtiğimiz aylarda belki bazılarınız okumuş ve duymuşsunuzdur Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktıktan sonra Yani borla çalışabilecek araba üretileceği açıklandıktan sonra ,Türkiye öylesine büyük bir kıskaç altına alındı ki”Vah benim ülkem” demekten kendimizi almamız mümkün mü acaba?
Türkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası tröstler Türkiye uyanmadan bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor. Amerikan Millenium Cell (MC) ve stratejik ortağı Daimler-Chrysler (DC), seri üretime bile geçti.
Ancak uluslararası tröstler, bu gelişmeleri ülkemizdeki bor zenginliğine egemen olmak için Türkiye`den kaçırıyor.
Konuyla ilgili incelemelerden birinin Scientific American dergisinin Mayıs 2002 sayısında yayımlandığı ortaya çıktı.
Peki Toryum’u bilirmisiniz?
T O R Y U M Toryum radyoaktif bir element ve doğal olarak nükleer enerji elde etmekte kullanılıyor. Hem de alternatifleri içinde en temizi.
***
Dünyada en çok Toryum rezervine sahip ülke hangisi bilin bakalım?
Türkiye. Rezervi ne kadar ?
800.000 Ton.
Sonra hangi ülke geliyor?
Hindistan.
Rezervi ne kadar ?
300.000 Ton.
Türkiye`nin, iç ve dış borcu ne kadar?
350 milyar dolar!
Peki sahip olduğumuz Toryum`un değeri ne kadar?
120 TRILYON $.
Yani toplam borcumuzu kat,kat üzerinde!...
Önce Bor, şimdi de Toryum…
Daha bilmediğimiz neler var kim bilir !...
***
DÜŞÜNÜLEBİLECEK EN TEMİZ YAKIT` başlığında verilen bir haberde, ise kimyager Steven Amendola`nın Ford Explorer model otomobili bor bileşiklerinden elde edilen yakıtla çalıştırıldığını anlatıyordu.
ABD`li kimyager Amendola`ya göre, sodyum bor hidritle çalışan
otomobilin hem menzili iki katına çıkıyor, hem patlama ihtimali olmadığı için tam güvenli oluyor, hem çevre kirliliği olmuyor, hem de yakıt kullanıldıktan sonra tekrar değerlendirilebiliyor.
Benzinle çalışan otomobillerde yakıtı depolama sorunu olduğu için menzili düşüyor. Borla çalışanlardaysa bu sorun ortadan kalkıyor sodyum bor Hidrit maddesi ile suyun oluşturduğu hidrojenin yakıt pillerine ulaşması ve açığa çıkan enerjinin mekanik enerjiye dönüşmesiyle yürüyor.
Bor konusu özellikle son yıllarda Türkiye gündeminden hiç inmedi. Bilgisayardan silaha, nükleer teknolojiden akaryakıta kadar birçok alanda kullanılan bor, ister istemez birçok çevrenin ilgi odağı...
Tartışmalar, bazı kişi ve güçlerin özelleştirme furyasınıda arkalarına
alarak, bu cazip ve stratejik madeni `iç etmek` istediğinden, uluslararası tröstlerin Türkiye`yi bor konusunda baskı altına aldığına,
bor`u devletin yeterli karlılık ve verimlilikte kullanamadığına kadar uzanıyor.
***
Devlet Denetim Elemanlar? Dernegi(DENETDE) Başkanı Atilay
Ergüven de bor gibi hayati önemi olan konulardaki gelişmelerin Türkiye`ye geç yansımasını, BATILILAR TÜRKİYE`YE BOR TEKNOLOJISININ GELMESİNİ ÖNLEDİKLERİ GİBİ, O KONUDAKİ ÖNLEMELERİ DE DUYUP, BORUN ÖNEMİNİ KAVRAMAMIZI İSTEMİYORLAR!`sözleriyle izah ediyor.
Dünya bor rezervinin yüzde 70`i Türkiye`de.Bizi yüzde 13`le ABD izliyor.
Rezervlerini yıllar önce kullanmaya başlayan Amerika`nın, kendi
topraklarından çıkarabileceği miktar gittikçe azalıyor. Bor zengini
Türkiye ise bu potansiyelini ancak ham borunu satarak değerlendirebiliyor.
Mamul bor ürünleri üretebilmek için gerekli teknoloji Türkiye`de yok. Çünkü Batılı ülkeler bor teknolojisini bize vermeyi hep reddediyor. Ham cevher olarak adeta sudan ve kumdan ucuza sattığımız bor, bize pahalı ithal ürünler olarak geri dönüyor.
Neptünyum Elementi.
93 Atom Numaralı Neptünyum radyoaktif bir elementtir ve uranyum pillerinin üretiminde kullanılır. 1940'ta California Üniversitesi profesörlerinden Amerikalı Mc Millan ve Abelson tarafından keşfedilen bu radyoaktif elementten son yıllarda enerji üretiminde had safhada faydalanılıyor . Üstelik de alternatifleri içinde en ucuza mal edilen bir ELEMENT...
Peki bilin bakalım bu Neptünyum dünyada en çok nerede bulunuyor?
Türkiye' de...
Tahmin edilen rezerv ne kadar?
127.000 Ton...
Sonra hangi ülke geliyor? Bulgaristan.
Onun rezervi ne kadar?
2.500 Ton.
Peki sahip olduğumuz Neptünyum'un değeri ne kadar?...
Çok şaşıracaksınız ama 9 Trilyon $
Türkiye'nin, iç ve dış borcu 350 milyon dolar!
Elimizdeki Neptünyum'un değerini tekrar ediyorum 9TRiLYON $
Yani toplam borcumuzun kat, kat fazlası
Önce Bor, sonra Toryum, şimdi de Neptünyum.
Pekii içimizdeki tamamen abd ve ab emperyalizmin elinde oyuncak olan bazı numaracı aydınlar Viyana’daki bir seminerde açıkça ne demişlerdi?
"Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar zengin bir ülkedir"
***
Bakın 10 gün öncede bu köşede bir haberi sizlere vermiştim!,
Bu yazdıklarımın bir belgesi gibi karşımızda!
Ne yazık ki Türkiye bunları konuşmaz!..
Avrupa Parlamentosuyla, TBMM arasında diyalog organı Karma Parlamento Komisyonunun 59. toplantısında Bor madeni üzerindeki tartışmada ne olmuştu?
Türk tarafı toplantıda dünya bor rezervlerinin yüzde 72’sinin Türkiye’de bulunduğunu fakat AB’nin bu madeni ”tehlikeli madde” kategorisine sokarak ihracat ve taşımacılığını çeşitli kısıtlamalar getirmesinden şikayetçi oldu.
Türkiye’nin 67 ülkeye bor madeni ihraç ettiği,yıllık cirosunun 400 milyon doları bulduğu hatırlatılırken,AB’nin son yaklaşımının Türk ekonomisine büyük zarar verdiği ifade edilip tavır değişikliği istendi..
Toplantıda AB komisyonu adına KPK’ya katılan Jean Christophe Filoru,AB’nin bu konuda Türk uzmanları da dinlediğini ancak kararın oybirliğiyle verildiğini,kamu sağlığının ön plana alındığını söyleyerek dünya bor rezervlerin yüzde 72’sini elinde bulunduran Türkiye’nin Bor madenleri konusunda ihracat yapmasının önüne engel kondu..
Türkiye’de boynunu eğdi!..
İşte Türkiye bunları hiç ama hiç konuşmaz!.
Birbirini yiyip bitirir ve emperyalistlerin kayığında zincire vurulmuş kürekçi olmayı tercih eder.
Ne yazık ki Türkiye’yi sahibi olan Türklere bırakılmayacak kadar zengin bir ülke olarak görenlerin hakim olduğu bir süreçten geçiyoruz!,,
OSMAN DİYADİN