Ülkemizde bitişik eğik yazı öğretimine Atatürk döneminde başlanmıştır. Atatürk, kara tahta başında yeni Türk Latin harflerinin örneklerini bitişik eğik el yazısı ile göstermiştir.Atatürk döneminin kuşağı; yaşlısı genci, bitişik eğik yazıyı çok iyi öğrenmiş ve yıllarca kullanmıştır. O döneme ait diplomalar, nüfus cüzdanları, tapu kayıtları vb. bir çok belge bitişik eğik yazı ile yazılmıştır. Ancak daha sonraki programlarda üzerinde durulmaması, gerekli önemin verilmemesi nedeniyle bitişik eğik yazı kullanılmamıştır. Bu ilgisizlik 1997 Yazı Öğretim Programına kadar sürmüş, Kasım 1997 tarih ve 2482 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan Yazı Öğretim Programında ilköğretim okullarındaki öğrencilere bitişik el yazısı öğretilmesi tekrar ele alınmıştır.1997 yılından bu yana ilköğretim okullarında bitişik eğik yazı öğretimi yapılmaktadır.Ancak öğretmen ve müfettişler üzerinde çok durmamışlardır. 2004 Türkçe Öğretim Programı ile bu konuya tekrar ağırlık verilmiş ve zorunlu hale getirilmiştir.2004 yılından bu yana yapılan bütün araştırmalar, öğrencilerimizin bitişik eğik yazıyı çok iyi öğrendiklerini, zihinsel ve dil becerilerini üst düzeyde geliştirdiklerini göstermektedir. Bitişik eğik yazı konusunda öğrencilerimizin büyük sorunu bulunmamakta, mevcut sorunlar da öğretmenlerin üzerinde durmamasından ya da iyi öğretilmemesinden kaynaklanmaktadır.
branş öğretmeni arkadaşlar zorlanabilir ama bir kural varsa istese de istemese de uymak zorundadır...
ben nasıl ki nöbet konusunda tutmak istemiyorum diyorsam mecburen tutuyorum(yönetmelik bunu gerektiriyor,işime gelse de gelmese de tutuyorum maalesef)
branş öğretmeni arkadaşlar haklı olabilirler(yazının bozukluğundan okunamayışından vb) ama kural vardır ve bu kurala uymak gerekir,şöyle ki eğer bir müfettiş çıkıp gelir ve o anda derste dik temel harflerin kullanıldığını görürse iyi de olmaz bu öğretmen arkadaşlarımız için...ben ne dyorsam meslektaşlarım zarar görmesin diye söylüyorum,yoksa yazı konusunda öğrenci nasıl rahat ediyorsa (bir yaştan sonra) bence onu kullanmalıdır...
katılmakla beraber eklemek istediklerim de var öğretmenim.
1- 5 yıllık emeğin ziyan olmaması yazıda da istikrar sağlanmalı (biz sınıfçılara ve öğrencilere yazık)
2- madem öyle branşçılar bir zahmet el yazını öğreniversin
3-branşçılar sınf öğretmenleri ile sürekli iletişim halinde olsunlar
4-branş öğretmeni o zman çocukları zorlamayacak özellikle yazamayanları