Diğer merkez ilçeler Osmangazi ve Yıldırım'a göre insanlara kurtarılmış bölge gibi gelmesinin sebebi daha düzenli yerleşim oluşu sanırım. Ama şunu unutmamakta fayda var. Nilüfer yeni yerleşim sayılır bu bahsi geçen ilçelere göre. Ve boş arazi üzerine yeni şehir inşa etmek daha kolay. 2008 yılında üniversite son sınıftayken o İzmir yolu üzerinde sağlı sollu binaların sitelerin çoğu yoktu. Hatta hemen yol kenarındaki o binaların olduğu yerler yağmur yağdığında göle dönüyordu. Bugün örneğin Nilüfer'de Fethiye'nin hala bir tarafı köy bir tarafı siteler. Üniversiteye kadar doğru dürüst yerleşim yokken bugün Karacabey'e doğru genişliyor.
İnsanların daha sakin daha güvenli olarak görüp yerleşmek istemeleri tabi ki normal bir durum. Diğer ilçelerde kentsel dönüşüm sanıldığı kadar kolay değil. Ve hepinizin bildiği üzere zaten yurt içi göç alan bir il bir de mülteciler eklenince ilçelerin demografik durumu, sosyal durumu olumsuz etkilendiği için şehir hayatı Nilüfer'e doğru kayıyor. Mesela ben her şeye rağmen ben sur içi eski Bursa'yı bir Yeşil'i bir Emir Sultan'ı Nilüfer'e değişmem.
Zaman içinde görüşüm elbette değişir ama şimdilik durum bu
hocam şunu kabul ediyorum: nilüfer özellikle 2000'den sonra inşa edilen bir ilçe ( şimdiki özlüce, ertugrulkent vs.) ve dolayısıyla daha düzenli ve derli toplu .
Bursa'nin il dışından en çok göç alan ilçesi yıldırım ve il içinde yine en çok göç veren ilçe , nilüfere doğru yani.
şimdi yıldırım 'da da bir kaplıkaya bir yen i. erikli ; osmangazi, çekirge tarafı vs. yani bir ilçenin her yeri aynı değil ki.ha ben de eskiden beri yeşil, heykel, setbaşı ve cekirgeyi severim .
özellikle il dışından gelenler de birbirini gazliyor hadi bir amiyane tabir de benden olsun
😎 insanın bakışı değişiyor nilüfer de deniyor da yahu siz ihsaniye ya da ataevler , hedeflerin arka sokaklarında bon jour mu diyor herkes birbirine 🤭 ha bit de kurtarılmış bölge deyimini yerinde kullanmak lazim