ali hocam midemiz diş değil bir kere,mideye inen yiyecek ve içecekleri kendi işine yarayacak hale getirecek ya da zararını en aza indirecek çeşitli enzimler var.yararını savunmuyorum,illada içelim de demiyorum ama abartmayalım lütfen.coco cola içmeyin maneviyatımıza sahip çıkalım tamam ama böyle demekte türk kola içelim demekten öteye gitmiyor.onun zararı yok mu peki.neyse herkes işini bilir,kimseye akıl vermek haddimize değil...
Siz midenin enzim üreterek kolanın zararını en az seviyeye indiroiğini söylüyorsunuz ama bilim adamları asitli içeceklerin zararlarını sürekli anlatıyor. Sadece bizim bilim adamlarımız değil. 1987 yılında avrupadaki bilim adamları asıtli içeceklerle ilgili yaptıkları araştırma raporunu yayınlamışlardı. Bu raporda asidin mideye nasıl zarar verdiği anlatılıyordu.
Günde bir bardak asitli içecek bile diş çürümesi riskini ciddi şekilde artırıyor...
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] adresinden aldığım kısa bir yazıyı aşağıya ekliyorum. Bunun gibi yüzlerce açıklama var. Burdaki sadece diş ile ilgili.
Sadece cola değil bütün asitli içeceklerin zararı az veya çok var olduğuna inanıyorum.
Diş neden çürür?
Diş minesinde erime olduğu zaman dişler çürümeye başlar. Çürüme, pH değeri 5.5’in altına düştüğü zaman gerçekleşir. Hemen hemen bütün asitli içeceklerin ve çoğu meyveli içeceklerin pH değeri 5.5’ in altındadır. pH değeri 2.7 olan kola gibi içecekler asit içeriği yüksek içeceklerdir ve bunlar sirkeden daha asitlidir. Dolayısıyla bu tür asitli içecekler dişlerin çürümesine neden olabilir. Sadece doğal kaynak sularının pH değeri 5.5’in üstündedir. İngiliz Diş Hekimleri Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, genç yaşlarda meydana gelen diş çürümelerinin en önemli nedenlerinden biri yaygın olarak tüketilen kola ve türevi içecekler.