Öğretmenim biz öğlenciyiz, Sabah 10-13 arası 4 saat, haftada 2 gün olacak şekilde destek odamıza onay verildi. yarın başlıyoruz. Bana 1 tane öğrenci verilmiş, ben sınıfımda okumada sıkıntılı olanları da odaya dahil edeceğim.
Arkadaşlar bu destek için hangi evrakları tutmalıyız? Yoklaması filan nasıl olacak? Bilgisi olan var mı?
Hocam sizin için arkadaşların mesajlarından derleme bir yazı hazırladım.Umarım işinize yarar:
DESTEK EĞİTİM ODASIDestek eğitim odaları, Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunun önerisi doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açılır.
Kaynaştırma uygulamaları yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler ile üstün yetenekli öğrencilere ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için düzenlenmiş ortamlardır.
Öğrencinin destek eğitim odasında alacağı haftalık ders saati,
haftalık toplam ders saatinin %40ını aşmayacak şekilde planlanır.
Okulunuzdaki tüm kayanaştırma öğrencileri destek odasından faydalanma hakkına sahiptir. almama yada seçme gibi bir lüksümüz yok.
Yönetmelik gereği haftalık ders saatinin yüzde 40' ını geçmeyecek şekilde bep biriminin uygun gördüğü kadar destek odasından faydalanır.Bep lerini sınıf öğretmenleri ile hazırlamanızı tavsiye ederim.Destek eğitim odası kaynaştırma öğrencisi olan okulların fiziki şartları uygunsa (uygun oda varsa) açması gerekli olan bir uygulamadır.
Yönetmelik, kaynaştırma olan tüm öğrencilere bu hakkı vermiştir. İmkânları olupta açmayan okullar bu öğrencilerin hakkını yemiş olur. Özellikle hafif düzeyde öğrenme güçlüğü olan çocuklar bu uygulamayla diğer öğrencilerle aynı seviyeyi yakalayabiliyor.
Destek odası öğretmeni RAM' ın önerisi üzerine valilik onayı ile görevlendiriliyor. Genelde norm fazlası öğretmenler görevlendiriliyor.Bir öğrenci haftada en fazla 12 saat destek eğitimden faydalanabilir.Benim haftada 30 saat dersim var. Öğrencilerimin ihtiyaçlarına göre ki bu kararı bep birimi ile aldık, her öğrencinin ders saatini kararlaştırdık.
Öğrenciler hangi dersten destek alıyorsa o ders saatinde destek odasına gelebilir.Ders programı ona göre hazırlanır.Yani öğrenciyi fen dersinden alıp destek odasında Türkçe dersi yapamazsınız. Kaynaştırma raporu olmayan öğrenciler destek eğitimden faydalanamaz.DESTEK ODASI ŞARTLARI(ÖZET): - RAM raporu olan veya üstün zekalı öğrencilere BEP uygulanır.
2- Benim anladığım BEP adı üzerinde BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM. Ders saatleri boş olan öğretmenler yapabilir. İsterlerse branş öğretmenleride yapar.
3-Okulda böyle bir ortam (DESTEK ODASI) yoksa RAM raporu olan öğrenci için bir plan hazırlar uygulamaya çalışır. Bunu da ders defterinin son saatten sonraki bölüme yazar.
DESTEK ODASI VARSA 4- İlk önce RAM raporlu öğrenciler tespit edilir.
5- Öğrenci velisi, sınıf öğretmeni ve öğrenci toplantı yapar.
6- Destek eğitimi verecek öğretmen ilk iş olarak KABA DEĞERLENDİRME ÖLÇEĞİ yapar.
7- Daha sonra bu kaba değerlendirme ölçeğine göre BEP planı hazırlar uygular.
Yukarıdaki bilgiler arkadaşların mesajlarından alıntıdır.Umarım yanlış bilgi yoktur.