Antalaya Kepez İlkokulu öğretmenlerinden Derya Zencir'in kurucusu olduğu Dünyayı Sevgi Kurtaracak Projesi Kasım ayında başlamıştır. Okulumuz öğretmenlerinden Ela Gürel ve Aysel Şener'in de dahil oldugu proje kapsamında Aralık Ayında öğrencilerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.
Proje hakkında
SEVGİ, aynı duyguda ,aynı düşüncede, aynı ortak değerde, aynı arayışa bulunma durumudur içinde bulunduğumuz pandemi süreci sebebiyle mesafeli yaşamaya zorladığımız çocuklarımız sevgiye, sosyalleşmeye, paylaşmaya ve arkadaşlarına özlem duymaktalar. Sevgi gibi bir değeri yaşatmak için uzaktan da olsa çocuklarımızla çalışmalar yapmak istiyoruz. Uzaktan eğitimde velilerimiz ile etkileşim halinde olup öğrencilerimizin bu süreçte aktif olmaları için etkinlikler planladık.
HEDEFLER
2.“SEVGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR” düşüncesini çocuklara aşılayacağız.
3.Atatürk sevgisi, doğa sevgisi, kitap sevgisi, hayvan sevgisi, aile sevgisi, arkadaş sevgisi gibi değerler hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz.
-Projemizde sevgi değerini ele aldık.Bu başlık üzerine her ay iki etkinlik yaparak projemizi üç ayda tamamlamayı hedefledik. -Projemizin ilerleyen zamanlarında çocuklardan aldığımız enerji ve geri dönüşlerin durumuna göre yeni etkinlikler de ekleyebiliriz. Bu konuya proje ortaklarımızla iletişim kurarak birlikte karar vereceğiz. -Farklı ülkelerden ortaklar bulup onların da projemizde etkin olarak rol almaları konusunda çaba göstereceğiz.
- Belirlenen konularla ilgili şiirler yazılması, resimler yapılması,
-Mektup arkadaşlığı kurma(sevgi bağı oluşturma),
-Yarışmalar düzenlenmesi,
-Sevgi konulu şarkılar söylenmesi,
-Sevgi konulu eğitici hikayeler okunması, yorumlanması ve dramatize edilmesi.
**************************
OKUMAK YAŞAMAKTIR /READING IS LIVING
Okulumuz öğretmenlerinden Aysel Şener'in kurucusu olduğu projemiz kasım ayında başlamıştır.Okulumuz öğretmenlerinden Demet Aycan,Bahar Şanlı ve Derya Zencir'in de dahil olduğu proje kapsamında kitap okumaya yönelik etkinlikler yapılmaktadır.Projemizde yabancı ortaklar da bulunmaktadır.
Birçok alışkanlığının kazanımı gibi okuma alışkanlığının da kritik dönemini aile ve okul dönemi oluşturmaktadır. Bu önemli alışkanlığın çocuklarımıza kazandırılması için okumanın rol oynamayla birleştirilmesi ve bu şekilde çocuklarımızın eğlenirken bu önemli alışkanlığı da kazanmalarının daha kolay olacağı düşüncesi ile ve eğitim programlarımızda sıkça değinilen “YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME” ilkesinin bir uygulaması olması bakımından bu proje son derece önemlidir.
HEDEFLER
1.Çocuklarda , OKUMAYI EĞLENCELİ BİR YAŞANTI HALİNE DÖNÜŞTÜRMEK 2.Çocukları DUYGUSAL, ZİHİNSEL, SOSYAL yönden geliştirmek. 3.Aile eğitimi ile ailelerin okuma alışkanlığı kazanarak çocuklara örnek olmaları sağlamak
ÇALIŞMA SÜRECİ
Projemiz Aralık ayinda başlayıp 3 ay devam edecek. Hazırlık aşamasında; aile eğitimi yapılacak ve bu eğitim ile ailelerde de okuma alışkanlığının kazanılmasına öncülük edilecek. Velilere proje tanıtılacak ve yapılacak çalışmalar belirlenerek, veliler görevleri konusunda bilinçlendirilecek. Öğretmen-öğrenci-veli işbirliği sağlanacak. ‘’Okumak Yaşamaktır” projesi kapsamında kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için öğrencilerin yaş ve seviyelerine uygun kitaplar gönüllü velilerce alınacak. Öğrenciler gruplara ayrılacak. Alınan kitaplar öğrencilere dağıtılarak öğrencilerin okuduğu kitabı 15 gün sonra canlandıracakları söylenecek Aileler evde günde kırk dakikayı geçmeyecek şekilde ailecek kitap okuma saatleri yapacak. Gönüllü velilerle uygulamaya dikkat çekmek için uygulamanın adının yazıldığı kutu hazırlanacak.