Vatandaşın genellikle kamu kurumlarıyla ilgili işlemlerini yapmak için kullandığı e-Devlet, ücretsiz eğitim veren BTK Akademi’nin kapısını da aralıyor. Yabancı dil, robotik, kişisel gelişim gibi 9 farklı kategoride eğitim verilen BTK Akademi’den 3 yılda 1 milyon 175 bin 41 kişi faydalandı.
Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'ün haberine göre; Genellikle resmî evrak erişimi ya da takibi için kullanılan e-devlet aslında çok bilinmese de içinde pek çok eğitimi barındıran bir okulun kapısını da aralıyor. e-Devlet’e BTK akademi yazınca sertifikalı ya da katılım belgeli pek çok eğitim programına ulaşılıyor. Bunların içinde hem temel hem de ileri seviye olmak üzere yabancı dil eğitimi, arama motoru optimizasyonu, 3D modelleme, Python programlama, robotik, işletim sistemleri, kişisel gelişim gibi eğitimler var.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde geliştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 2020 yılında hizmete açılan BTK Akademi, düzenlediği e-öğrenme sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir eğitim merkezi.
EĞİTİME 1 MİLYON 175 BİN 41 KİŞİ KATILDI
BTK Akademi’nin online eğitim platformuna girdiğinizde sizi farklı alanlarda 9 kategoride toplanan eğitimler karşılıyor. Bu kategoriler toplamda 110 bin 411 dakikalık 218 çevrim içi eğitimi içeriyor. Yaklaşık 3 yılda 1 milyon 175 bin 41 kişinin faydalandığı bu eğitimler gönüllü eğitmenler tarafından veriliyor.
ÜCRETSİZ EĞİTİMLERE E-Devlet ŞİFRESİYLE ULAŞILIYOR
Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanıyla ilgilenen herkes bu eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bu eğitim dünyasına 16 yaşından küçük kullanıcılar E- Devlet şifresine sahip olmadığı için üyelik sistemiyle, 16 yaşından büyükler ise E-Devlet şifresiyle giriş yapabiliyor.
GÖNÜLLÜ EĞİTMENLİK İÇİN ÖN LİSANS ŞART
BTK Akademi ücretsiz olarak düzenlediği eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Gönüllü eğitmenler gençlere, çocuklara ve her yaştan iş sahibi olmak isteyen kişilere yönelik eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenlenmesinde katkı sağlayarak ekibin bir parçası olabiliyor. BTK Akademi Eğitmen Gönüllüsü olmak için en az ön lisans mezunu olunması ve sitedeki formu doldurarak başvuru yapılması gerekiyor.
HANGİ DERSLER VAR?
Kişisel Gelişim -Temel ve İleri Seviye İngilizce -Etkili İletişi Stratejileri -Ekip Liderliği -Etkili Sunum Teknikleri ve CV hazırlama -Stratejik Düşünme -İkna Sırları
Yazılım -Veri Bilimi ve Makine Öğrenme Atölyesi -Algoritma ve Veri Yapıları -C++ Programlamaya giriş ve ileri seviyeler -Karakter Tasarımı ve 3Ds modelleme -Python ile Makine Öğrenmesi
Tasarım -Unity 3D Oyun Geliştirme -Adobe After Effects ile Animasyon -Eğitimde Oyunlaştırma ve Web 2.0 Araçları
SİBER GÜVENLİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLENECEK
Gençlik ve Spor Bakanlığı, BTK Akademi ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iş birliğinde 1-9 Mart 2023 tarihleri arasında Siber Güvenlik Kampı düzenlenecek. Üniversitelerin ilgili bölümünden öğrencilerin katılabileceği bu eğitim kampından faydalanmak isteyenler öncelikle çevrim içi kayıt oluşturacak. Daha sonra btkakademi.gov.tr üzerinden ön koşul eğitimlerini tamamlayacak ve yine aynı web sitesi üzerinden düzenlenecek sınavdan yüzde 70 oranında başarı sağlaması istenecek. Başarılı olanlar İstanbul Marmaracık Gençlik Kampı Merkezi’ndeki kampa katılmaya hak kazanacak.
KATILANLARA İSTİHDAM OLANAĞI
9 Ocak’ta başlayan başvurular 27 Ocak’ta sona erecek. Sınav öncesi alınması gereken zorunlu eğitimlerin ise 12 Şubat tarihinde saat 23:59’a kadar tamamlanması gerekecek. 16 Şubat’taki eleme sınavını kazanan 80 kişi iki gruba ayrılarak 40’ar kişilik ekipler halinde 4’er gün eğitim alacak. USOM tarafından düzenlenecek eğitimler sonucunda katılımcılara başarı sertifikası verilecek ve istihdam olanakları sağlanacak.