Eğer bu hayata geçerse iyi olur düşüncesindeyim.O zaman üniversite kampüsünden bir farkı kalmaz bu da eğitim kalitesini arttırır.Sosyal ilişkiler,sosyal hayat daha iyi olur.Barınma,yemek,eğlence vb.gibi imkanlar sağlanacağından öğrenciler için de iyi olur.İnşallah hayata geçer.
MEB'ten 'Eğitim kampüsleri' yönergesi
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), değişik tür ve derecedeki birden fazla okulun bir arada bulunduğu "eğitim kampüsleri"ne ilişkin yönerge hazırladı.
"Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kampüsleri Yönergesi"nde eğitim kampüslerinin nasıl kurulacağı, yönetim ve mali yapısına ilişkin düzenlemeler yer alıyor.
Buna göre, değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurumların olacağı kampüste bunlara bağlı pansiyon, yatakhane, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, spor alanları, rehberlik ve sağlık ünitesi, konferans salonu, çok amaçlı salon bulunacak.
Eğitim kampüsü, ihtiyaç duyulan yerlerde valiliğin teklifi ve Bakan onayı ile kurulacak. Kampüs yönetimi, eğitim kampüsü müdürü, kampüste bulunan okul ve kurum müdürleri ile sağlık hizmetleri servisinden oluşacak.
Valilik, bir il veya ilçe şube müdürünü eğitim kampüs müdürü olarak atayacak.
Kampüs bünyesindeki okul ve kurumların kantin, açık alan, salon ve benzeri yerlerinden sağlanan kira gelirlerinden arz bedeli düşüldükten sonra kalan net işletme gelirlerinin yüzde 80'i okul aile birlikleri, yüzde 20'si kampüs müdürlüğü hizmetlerinde harcanmak üzere il/ilçe müdürlüğü hesabına aktarılacak.
Kampüsteki okul ve kurumların kendi binalarındaki elektrik, su, doğalgaz abonelikleri kendi adlarına yapılacak. Giderleri de okul ve kurumlar tarafından karşılanacak. Bunların dışındaki bina ve tesislere ait abonelikler ise kampüs müdürlüğü adına yapılacak ve giderleri de kampüs müdürlüğünce ödenecek.
Kampüsün güvenlik, temizlik, yemek, taşıma gibi hizmetleri ise mevzuat çerçevesinde hizmet satın almak suretiyle özel sektöre yaptırılabilecek.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]