Kimler lisansüstülü öğretmenlerinin idari ve resmi tatil günlerine denk gelen saatlerinin hesabını yaparken gündüz ücretine denk gelen saatleri EYGG Gündüz'den işledi?
Örnek veriyorum: 20 saat dersi olan bir kültür öğretmeninin 5 saati 29 Ekim günü farz edelim. (Ya da 29 Ekim gününün saatleri ile maaş karşılığını geçiyorsa)
Bu +5 saatini normalde gündüz ücretinden alacakken öğretmen, bu ücreti 29 Ekim gününe dersleri denk geldiği için (fiilen işlenmediği için) EYGG Gündüz'den yazılması gerekiyormuş.
Personel Genel Müdürlüğünün, 03.06.2020 tarihli görüş yazısı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 31.08.2012 tarihli görüş yazısı gereği lisansüstülü öğretmenin o haftaki gündüz ücretini gündüzden yazmamalıymışız. Bu kadar detaya bunca yıl dikkat eden oldu mu acaba ya da bu yazıdan haberi olan? İdari ve resmi tatillerde, görevli izinli günlerde ek ders normalde nasıl işleniyorsa o şekilde işledik bugüne kadar. Kim buna dikkat etmiş olabilir ki. Yani her şey çok düzgün gibi şu ek ders işini parça pinçik yapmayı nasıl da başarıyorlar hayret içindeyim.
Başka okula görevlendirme giden bir öğretmenimizin puantajının altına bu ibare not düşülmüş.
Başka bir açıdan ele alırsak da, lisansütülü olmayıp o gün BEP dersi olan öğretmenin de o zaman bu dersi fiili işleyememiş olmasından kaynaklı %25 fazla gündüzden de alma hakkı yoktur. İdari ve Resmi tatil günlerine denk gelen dersler sadece neden lisansüstülüyü etkilemekte olsun ki? Her şekilde hiçbir öğretmen o gün idari/resmi tatil diye dersini yapamaz. Bu yazıyı neden lisansüstüler için sınırlamışlar bu da yine her zamanki gibi MEB'in ciddi açıklarından bir tanesi.
kural zaten dediğiniz gibi ...
seminerlerde alacakları 15 in tamamı da....fiilen girmediği için eygg den yazılır....
normalde ise yüksek lisanslı sınıfçı için haftalıkta 3 saat eygg tanımlanır... fiilen girmediği hazırlık
bu tarz hataların ortadan kalkması için mebbis üzerindeki ekders modulü tanımlandı ve pilot uygulamaları yapılıyor...