Etkili Bir Eğitim İçin Öğretmenlerden Beklenenler

Çevrimdışı bedirdekihamza

  • Uzman Üye
  • *****
  • 286
  • 19
  • 286
  • 19
20 Nis 2007 23:00:36
Değerli öğretmen arkadaşlarım.Etkili bir eğitimde bizlere ne gibi görevler düşmektedir.Bizler neler yapabiliriz.Düşüncelerinizi  bizimle paylaşır mısınız?

Etkili öğretim, öğrenmenin doğasını ve değişik gelişim aşamalarındaki öğrencilerin özelliklerini anlamayı gerektirir. Öğretimi düzenlemede bu iki öge önemli rol oynamaktadır. Öğretim; içsel bir süreç ve ürün olan öğrenmeyi destekleyen ve sağlayan dışsal olayların planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi sürecidir. Eğitimin gerçekleşebilmesi için öğretimin, belli hedeflere yönelik öğrenmeleri oluşturmak üzere  planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Öğretimi düzenleyen ve uygulayan kişi olarak öğretmenin görevi, belirlediği öğrenme hedefleri doğrultusunda, öğrenci ve öğrenme süreci özelliklerine uygun olarak dışsal olayları seçme, düzenleme, uygulama gibi görevleri vardır. İster ders kitaplarından öğrenilsin isterse öğretmenler tarafından öğretilsin bilgiler ve olaylar arasındaki ilişkiler düşüncelerin tutarlı olması düzeyinde kalıcı olur ve öğrenilir. İçerik, öğrencilerin  işlenen konulardan neler öğrenecekleri konusundaki  etkinliklerin yol gösterdiği şekilde seçildiğinde anlamlı bir bütün oluşturabilir. Bu nedenle öğretmenlerin öğrencilere olaylar arasındaki ilişkileri tutarlı olarak düzenleyip vermesinde yarar vardır.  :)

Çevrimdışı sudee

  • Yönetim Ekibi
  • *****
  • 7.534
  • 14.535
  • 7.534
  • 14.535
# 20 Nis 2007 23:31:00
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

Değerli öğretmen arkadaşlarım.Etkili bir eğitimde bizlere ne gibi görevler düşmektedir.Bizler neler yapabiliriz.Düşüncelerinizi  bizimle paylaşır mısınız?



Eğitsel ve yararlı paylaşımınız için öncelikle çok teşekkür ederiz Sayın Hocam :)



ETKİLİ BİR EĞİTİMDE ÖĞRETMENE DÜŞEN GÖREVLER:


:)* Öncelikle, ister öğretmenlik mesleğinin her türlü yeterliliklerine sahip olsun;ister her türlü alanda kendini yetiştirmiş olsun ; eğer bir öğretmen mesleğini sevmiyor ve her yeni güne merhaba derken ilk günki duyduğu heyecanı duymuyorsa, etkili bir öğretim gerçekleştiremeyecektir.Kendi duyduğu heyecanı öğrencilerinin de yüreklerine aktarmalı ki, etkili bir öğretim gerçekleştirebilsin.

* İlk olarak ''SEVGİ'' gerekiyor bence...


:) * Dünyanın en işlevsel ve yararlı programları oluşturulup, eğitim sistemi yapılandırılmış olsun; eğer bir öğretmen yapılan bu değişikleri yeterince anmadıysa,araştırmadıysa, özümsemediyse, hedeflenen ilkeleri sınıf ortamında hayata geçiremediyse; kısacası kendini yetiştirmediyse etkili bir eğitimden söz edemeyiz...

*Etkili bir eğitim için  öğretmenin mesleki alanda kendini yetiştirmesi; yenilikleri takip edip, bunları sınıf ortamına adapte etmesi gerekir.


:)* İçinde bulunduğu şartları bahane ederek, sorumluluklarından kaçan bir öğretmen de etkili öğretim yapamaz.

*Etkili bir eğitim için, öğretmenin içinde bulunduğu olumsuz durumları bir avantaj olarak görüp, imkansızlıklar içerisinde mucizeler yaratma yeteneği ve isteğine sahip olması gerekir...


Daha yazılabilecek çok özellik var ama arkadaşlarımızın da görüşlerini alarak daha güzel bir paylaşım ortamına kavuşuruz diye düşünüyorum.O yüzden, benden şimdilik bu kadar  :)

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK