Hocalarım merhabalar, sizlere danışmak istediğim hususlar var yine. Öncelikle hepinize teşekkür ederim ben de çok faydalanıyorum geçmiş sayfalardan. Sorularım şunlar:
karma grup etkinliği tam olarak nedir? Masal Anlatımı ile ilgili bir karma grup etkinliği örneği bana verebilir misiniz?
2. Sonunda Tüm karma grupların birbiriyle ilişkili bir ürün ortaya koyması şart mı? sınıf düzeyinde yapabilir miyiz? Birinci sınıflar bir arada , ikinci sınıflar bir arada gibi?
3. Müfredatla ilişkilendirme olayı tam olarak anlayamadım? Örneğin biz bu ay yapmış olduğumuz bir etkinlikte herkes kendisi ders kazanımını bulup altına mı yazacak yoksa yine sınıf düzeyinde bir araya gelerek bir şablon mu oluşturulacak öyleyse nasıl bir formatta olacak?
Şİmdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba öğretmenim, Öncelikle;
Karma grup etkinliğinin asıl ismi karışık ülke takimlaridir. Bu etkinliğin amacı karışık takımlar oluşturarak bir çalışma ortaya koymaktır.Karisik ülke takimlari projenin bir etkinliğinde ve ya ortak ürün oluştururken kurulabilir. Masal anlatımı ile ilgili şöyle bir karışık ülke takımı çalışması olabilir. 10 ortak var diyelim, her ortağın 2 öğrencisi takıma dahil olur. Ortaklar da takım lideri(rehberi ) olur. Öğrencilerden birinin gorevi masalı okumak, diğerinin görevi birinci öğrencinin okudugu masalı resmetmek olur. Sizin bir öğrenciniz 1 takimda resim görevinde, başka bir öğrenciniz 2. takımda seslendirme görevinde olur. Başka bir ortaginizin öğrencisi de 1 takımda masal seslendirme görevinde olur. Yani sizin ve bir ortaginizin öğrencisi 1. takım olur ve 1. sayfayı resmetme ve seslendirme çalışmaları yaparlar. Toplam 10 takım 20 öğrenci ile çalışma tamamlanır. Sizin iki öğrenciniz farklı takımlarda yer alır. Bunu bir google.doc belgesi ile listeyebilirsiniz.
Bir projeme ait liste
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Ortak üründe tüm ortaklar olmalı, gruplara ayrılıp farklı ortak ürünler hazirlanmaz.
Müfredatla iliskilendirme ise projenin etkinliklerinin hangi kazanımlarla ilgili olduğunu gösteren çalışmadır. Genellikle her sınıf düzeyinde kazanimla ilişkilendirme hazırlanır. Tüm birinci sınıf öğretmenleri ayrı ayrı yapmaz bir tane hazırlanıp projeye eklenir. Yalnız mufredatla iliskilenmeyi bir tablo şeklinde hazırlamak zorunda değiliz. Kalite etiketine başvururken yaptığımız açıklamalar yeterli oluyor. Bizler genelde kalite etiketinde müfredat için ayrılan bölüme aciklamamizi sigdiramadigimiz için ve ispat olması için ayriyaten müfredatla iliskilendirme hazırlıyoruz. Ornek
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Umarım açıklayıcı olmuştur.