Üsküdar Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortaokulu) 5/A sınıfı öğrencileri, kitap okuma sevgisini kazandırmak ve geliştirmeyi ve bu sürece teknolojiyi de entegre etmeyi hedefleyen eTwinning projeleri ‘’I CARE’’ kapsamında her ay farklı Web 2.0 araçları kullanarak seçtikleri bir kitabı birlikte okudular ve bu süreçte yaptıkları diğer etkinliklerle de, bir kitap okuma-inceleme sürecine teknolojiyi nasıl entegre edebileceklerini öğrendiler.
Romanya, İtalya, ve Türkiye’den 21 okulun katıldığı projede ‘’SAMR’’ modeli örnek alınmıştır.
Ruben R Puentedura adlı Amerikalı okul araştırmacısı tarafından adlandırılmış olan bu eğitim modeli;
S: (substitution – yerine kullanma), A: (augmentation – geliştirme), M: (modification – değiştirme), R: (redefinition – yeniden tanımlama) şeklinde açıklanmaktadır.
Okullarda, projeksiyon veya akıllı tahtanın birçok Web 2.0 aracı ile kullanılması ve böylece teknolojiyi eğitime azami şekilde entegre ederek sınıflarda daha ilgi çekici ve etkili bir eğitim ortamının sağlanması hedeflenmektedir.
Projenin hedefi; öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek, birçok Web2 aracının derslere nasıl entegre edebileceklerini öğrenerek dijital bilgi ve yeteneklerinin artırılması, farklı okul, şehir ve ülkelerden arkadaşları ile etkileşim sayesinde olumlu davranış geliştirme, vb birçok kazanımlar edinmeleri şeklindedir.