Taslakta bu durum ayrıntılı yazmaz diye düşünüyorum. Yani önce 4A statüsünde çalışıp, sonradan 4C statüsündeki memur EYT’ li değil diye. Durup dururken, Faruk bey niye böyle bir cümle kurdu. Acaba milletvekilleri 8 Eylül’den sonra memur olanın bu tarihten önceki çalışma sürelerini hizmet birleştirme yapabilir, ama EYT’li sayılmaz mı dedi. Başka sosyal güvenlik uzmanı bu konuya hiç değinmemiş. Şimdi benim 8 Eylül tarihinden önce sigorta girişim ne olacak.
Sayın hocam, aynı durumdayız. Böyle olan çok meslektaşımız var. Bir de kanunun 3 + 2 maddeden oluştuğu söyleniyor. Maddenin ikisi zaten yayım tarihi ve yürürlük maddesi.
3 maddeyle yapılan bir düzenlemenin pek çok geniş kesimi kapsaması için ya genel ifadeler vardır kanımca ya da her bir maddenin fıkraları çoktur.
Hayırlısı olsun diyelim. Ama kendimizi EYT li olarak düşünüp emekli olmaya çok şartlandırmışsak ki biraz öyle oldu. Hayal kırıklığı olacak. En azından 08.09.1999 öncesi 4A başlangıcı olanlar, 08.09.1999'dan sonra 4C li olmuşlarsa, 4C de sadece 25 yıl çalışma zorunluluğuyla EYT li olabilir ibaresi olsa kanunda, bu bile iyi olur. Tabii hakkımız olan hizmet birleştirmesi ile 9000 veya 7200 günü tamamlayanların emeklilik hakkının olması en adil olandır.